Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BAC 2015. A doua zi de testare a competenţelor digitale. Ce probe urmează

Tuesday, 16 June 2015, 13:37 Sursă: REALITATEA.NET

BAC 2015. În perioada 15-19 iunie are loc evaluarea competenţelor digitale (proba D).

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în date de 29 iunie la limba şi literatura română şi în 30 iunie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.

BAC 2015. Probele orale sunt notate cu calificative, nu cu note, şi nu sunt luate în calcul la media examenului, însă dacă un candidat nu se prezintă la o probă de evaluare a competenţelor orale, el pică automat examenul.

În ceea ce priveşte desfăşurarea examenului de maturitate, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat în urmă cu o săptămână că o parte dintre camerele video de la BAC-ul din această vară vor înregistra şi audio.

Metodologia de organizare a Bac-ului prevede că se interzice candidaţilor să intre în sala cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Candidații la BAC care încalcă regulile de mai sus vor fi eliminați din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise și indiferent dacă acestea au fost introduse în sală de examinare de către ei, de către alți candidați, profesori din comisie sau de alte persoane.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL