Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

B1 TV, amendat din cauza afirmaţiilor lui Banciu despre unguri. Ce a spus prezentatorul la TV

Thursday, 17 March 2016, 16:20 Sursă: REALITATEA.NET

Vizate au fost edițiile emisiunii "Lumea lui Banciu" din perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2015, în contextul atentatului dejucat la Târgu Secuiesc, scrie paginademedia.ro.

Printre altele, Banciu a afirmat că maghiarii sunt "răzbunători din faşă", iar atunci "când se nasc au în genă răzbunarea".  De asemenea, prezentatorul a mai spus că "toți cetățenii unguri din lume sunt dușmanii românimii, fără discuții".

"Nu veniți mie să-mi spuneți că nu e așa. Toți cetățenii contestă acest tratat prin care Ungaria a pierdut Transilvania, da? Ei consideră Transilvania că este a lor", spunea el în decembrie 2015.

"Maghiarul este un extremist în totalitatea lui. Nu poate să spună un maghiar că nu are în gena lui chestia asta. Dacă i se activează gena, maghiarul este extremist. A se vedea relațiile pe care le au cu toate țările frontaliere, mai puțin cu Austria pentru că acolo știm care sunt motivele", completat el într-o altă ediţie a emisiunii de la B1 TV.

Astfel, potrivit CNA, Radu Banciu a încălcat Legea audiovizualului - ART. 40 ("Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală") şi Codul audiovizualului - ART. 47 (1) ("Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL