Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Azi începe plata pensiilor mărite, programul complet al decontărilor

Tuesday, 01 September 2020, 00:31 Sursă: Realitatea Financiară

Potrivit programului anunțat de Poșta Română, calendarul de plată va fi după cum urmează:

Plăţi curente

1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor;

Pentru pensionarii avizați, care nu au fost găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .

Plăţi restante

11 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor

Pentru pensionarii avizați, care nu au fost găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plata prin conturi curente sau conturi de card se face  în data de 14

Documentul de informare (talonul mov) va fi transmis între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor.

Pentru pensionarii avizați, care nu au fost găsiți la domiciliu, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

De la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie este de 1.442 lei, cea a indemnizației sociale pentru pensionari de 800 de lei, iar indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate gradul I, este de 1.154 lei.

PSD a votat în Parlament noua lege a pensiilor, prin care urma ca, de la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie să crească cu 40%, dar prin rectificarea bugetară de la mijlocul lunii august, Guvernul a adoptat varianta unei creșteri graduale, primul nivel fiind cel de 14%, considerat o variantă sustenabilă în contextul crizei ecpnpmice profunde generate de pandemia de coronavirus.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL