Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocatul Poporului intervine în criza națională de Euthyrox

Thursday, 16 July 2020, 18:14 Sursă: realitatea.net

"Ministrul Sănătăţii, în exercitarea atribuţiilor conferite de legislaţia în vigoare, să dispună măsurile necesare pentru prevenirea, identificarea rapidă şi soluţionarea crizelor de medicamente, respectiv pentru gestionarea eficientă a situaţiei medicamentelor deficitare", potrivit recomandării postate, joi, pe site-ul AP.

Avocatul Poporului recomandă ministrului Sănătăţii să dispună măsurile legale care se impun pentru ca Sistemul electronic de raportare a stocurilor (SER) să fie unul funcţional, pentru a declanşa nivelul naţional de alertă şi pentru a se putea proceda la luarea de măsuri adecvate, în vederea preîntâmpinării lipsei de pe piaţă a medicamentelor.

Totodată, se recomandă luarea măsurilor legale necesare pentru ca Mecanismul de preîntâmpinare a lipsei de pe piaţă a medicamentelor descris în Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 269/2017 să devină funcţional.

"Ministrul Sănătăţii să dispună ca Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale să procedeze la identificarea şi aplicarea sancţiunilor pentru nerespectarea obligaţiei de serviciu public conform legii în vigoare atât la nivelul companiei care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, cât şi la nivelul distribuitorilor angro, mai exact respectarea obligaţiei de asigurare de stocuri adecvate şi continue care să asigure necesarul din respectivul medicament, pe tot cuprinsul ţării, conform prevederilor art. 699 pct. 19 şi art. 804 alin. (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată", prevede recomandarea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL