Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocado îngraşă? Ce ne spun cercetătorii

Thursday, 29 March 2018, 21:47 Sursă: REALITATEA.NET

O porţie de avocado conţine 114 calorii, 6 g carbohidraţi, 1 g proteine, 10,5 g grăsimi (16% din doza zilnică recomandată), 1 g grăsimi saturate, 5 g fibre, 0 g zahăr, 345 mg potasiu (10% DZR), 20 mg magneziu (5% DZR), 6 mg vitamina C (10% DZR), 0.2 mg vitamina B6 (10% DZR).

Detaliind aceste cifre ne spun că toate grăsimile nesaturate, fibrele şi compuşii biologici activi ai fructului acţionează ca o magie asura organismului. Avocado scade colesterolul rău LDL şi ajută inima să funcţioneze corect.

Fitochimicalele din avocado, carotenoidele şi fitosrerolii, reduc stresul oxidativ şi ajută la stoparea inflamaţiilor, iar ochii, pielea şi oasele nu au decât de câştigat.

Avocado este bogat în grăsimi mono şi poli-nesaturate care sunt bune pentru organism. Consumul moderat poate duce chiar la scăderea în greutate pentru că senzaţia de saţietate se instalează mai repede. Te vei simţi sătulă mult mai repede şi nu de aceea nu vei mânca mai mult decât ai nevoie.

Pentru ca avocado să aibă efectele enumerate mai sus nu trebuie să mănânci mai mult de un avocado pe zi, împărţit în 2 porţii. Poate fi consumat în salate, în loc de maioneză în sandviciuri, sos pentru paste, în ciocolată de casă sau în smoothie.

 Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL