Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AVERTISMENT oficial OMS: Protecţia facială va deveni obişnuinţă de acum înainte!

Monday, 13 April 2020, 15:07 Sursă: Realitatea.NET

Doctor David Nabarro, trimis special al OMS în materie de COVID-19, a declarat că oamenii vor trebui să se obişnuiască cu o "nouă realitate".

"O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască", a declarat Nabarro pentru BBC.

Oficialul OMS a adăugat că stilul de viaţă al oamenilor ar trebui să se schimbe pentru că acest virus nu va dispărea "şi nu ştim dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea şi nu îl vor contracta din nou. Şi nu ştim când vom avea un vaccin": "Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia".

"Este o revoluţie. Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID", a mai spus Nabarro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL