Avertismentul Poliţiei pentru toţi cei care fac acest lucru banal pe Facebook: "NU mai daţi click!"

Monday, 16 May 2016, 17:25, Sursă: REALITATEA.NET

Politia trage un semnal de alarma! Daca si tu faci acest lucru, aparent inofrnsiv, ar trebui sa te opresti acum!

Adaugă părerea ta

Poliţia din Belgia trage un semnal de alarmă. În luna februarie, Facebook a lansat "reacţiile", un nou mod de a răspunde la o postare. Pe lângă butonul de like, acum există 6 variante prin care oamenii pot arată ce sentiment le trezeşte acea postare. Poliţia din Belgia avertizează însă utilizatorii că acesta este un mod prin care sunt colectate informaţii despre oameni pentru a fi folosite la advertising.

Astfel, poliţia le-a transmis oamenilor să evite reacţiile dacă vor să-şi păstreze confidenţialitatea, scrie The Independent.

PROMOTIE URIASA LA eMAG. CONSULTATI OFERTELE AICI

"Reacţiile nu doar exprimă sentimentele voastre, dar şi ajută Facebook să analizeze eficientă reclamelor pe profilul tău" scrie pe site-ul poliţiei belgiene, conform ph-online.ro.

Facebook poate folosi aceste reacţii pentru a-şi da seama când oamenii sunt într-o dispoziţie bună şi să se folosească de acest lucru pentru a evalua când este cel mai bine să le arate reclamele, mai susţine comunicatul.

"Limitând numărul de reacţii la 6, Facebook se bazează pe utilizatori să-şi exprime gândurile mai bine astfel încât algoritmii din spate să fie mai eficienţi. Prin nişte click-uri le spui ce te face fericit", au mai spus aceştia.