Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Așa arată autostrada din România pe care NU va merge nicio mașină

Tuesday, 23 May 2017, 13:02 Sursă: REALITATEA.NET

Tronsonul Gilău-Nadaselu se apropie de finalizare, dar va rămâne nefolosit pentru că nu se leagă de restul autostrăzii A3.

"Ciotul" de 8,7 km de autostradă dintre Gilău și Nadaselu, la vest de Cluj-Napoca, se apropie rapid de finalizare, o arată o nouă filmare din drona publicată de Asociația Pro Infrastructura (API).

Tronsonul va rămâne, însă, doar un "muzeu de autostradă" după terminarea lucrărilor. Asta pentru că tronsonul nu va putea fi folosit de șoferi din cauza că nu este conectată de restul autostrăzii A3 printr-un pod peste Someș la Gilău.

"Acest tronson de autostradă ete o exponată excelentă a incompetenței autorităților, ce nu au fost capabile să finalizeze o licitație și să semneze un contract de execuție a unui pod/viaduct, deși au avut 4 (patru!) ani la dispoziție", susține API.

Podul lipsă peste Someș în zonă Gilău este de fapt un viaduct deja parțial construit încă din vremea contractului cu Bechtel. Pentru finalizarea sa Compania de Autostrăzi lansase în 2015 o licitație ce în cele din urmă a fost anulată. Licitația a fost, în cele din urmă, lansată abia în octombrie 2016, iar ofertele au fost depuse, într-un final, în 9 februarie 2017, potrivit Hotnews.ro. Conform caietului de sarcini, după semnarea contractului termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 10 luni.

Nici până azi, la aproape patru luni de la depunerea ofertelor, nu a fost pronunțată o decizie în urmă evaluării ofertelor. Deși vorbim de un proiect de o maximă importantă, Compania de Autostrăzi nu a desfășurat în ritm accelerat licitația.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL