Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autoritățile din SUA s-au înarmat cu radare care pot „vedea” prin pereţi! Oamenii sunt oripilați

Tuesday, 07 March 2017, 21:26 Sursă: REALITATEA.NET

Măsura a fost criticată dur şi nu a fost bine primită de opinia publică, care consideră că este o nouă metodă de supraveghere a populaţiei. „Tehnologiile care îi permit poliţiei să se uite în interiorul unei case sunt printre uneltele intruzive pe care oamenii legii le folosesc”, a declarat Christopher Soghoian, specialist în tehnologie la American Civil Liberties Union. US Marshals a cheltuit deja 180.000 de dolari pe astfel de radare. Un astfel de dispozitiv costă 6.000 de dolari, scrie Go4it.

Tehnologia implică probleme legale, deoarece Curtea Supermă a SUA a transmis că ofiţerii au nevoie de mandat pentru a folosi senzori şi alte dispozitive pentru a vedea dacă într-o locuinţă se află sau nu cineva.

Radarul, numit RANGE-R, poate detecta respiraţia unei persoane de la o distanţă de 15 metri.

Oamenii legii spun că aceste dispozitive sunt necesare pentru siguranţa lor. De exemplu, înainte de a intra cu forţa într-o clădire radarul le arată la ce rezistenţă se pot aştepta.

Aceste dispozitive sunt folosite deja de doi ani şi sunt cunoscute puţine informaţii despre modul în care sunt utilizate. S-a aflat despre acestea abia în decembrie 2016 când un judecător a criticat folosirea unui astfel de radar de către poliţiştii care au arestat un bărbat aflat în propria locuinţă. O femeie a dat deja în judecată poliţia după ce a aflat din documentele depuse în instanţă că a fost urmărită, înainte ca locuinţa să îi fie percheziţionată, cu un radar RANGE-R.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL