Automatele de cafea ar putea fi interzise: "Nu sunt sigure"

Friday, 15 March 2019, 13:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat o acțiune prin care va verifica toate automatele de cafea care funcționează în România. 

Multe dintre aceste aparate nu ar fi sigure.


„În momentul de față, pe baza specificațiilor tehnice ale acestor aparate, acestea nu au dreptul să funcționeze outdoor, fiind proiectate exclusiv pentru a fi folosite în interior. De asemenea, nu au voie să funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă şi trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beţi, respectiv cafea sau... cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreţi dumneavoastră...Machiatto nu e machiatto... La automatele de cafea "nicht" cafea măcinată. Intrăm în foarte multe amănunte. Din nefericire, nu voi încasa eu, ca de obicei. Noi decât constatăm şi sunt alte entităţi care vor face asta. ANSVSA va trebui să meargă la fiecare loc în care un automat de cafea se instalează. Acolo va primi autorizaţie de funcţionare”, a afirmat Pîrvu, potrivit Agerpres.

Conform unor studii, automatele de cafea regăsite pe majoritatea teritoriului României sunt branșate la recipiente care utilizează surse de apă necunoscute, nesigure.

În urma investigațiilor efectuate de ANPC, comercianții trebuie să prezinte toate autorizațiile necesare pentru ca aceste automate să poată funcționa în continuare, în prezent acestea fiind neînregistrate și neautorizate.

ANPC vizează, de asemenea, măsuri prin care denumirile reale și ingredientele complete ale produselor comercializate prin intermediul automatelor să fie specificate.

 Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri