Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aurul României, adus în țară. "Dragnea și Șerban Nicolae vor să pună mâna pe aurul țării"

Wednesday, 27 February 2019, 20:31 Sursă: REALITATEA.NET

Șeful PSD, Liviu Dragnea, și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus miercuri o propunere legislativă surprinzătoare prin care vor să aducă aproape tot aurul din rezerva BNR în țară.

"Un proiect de lege care modifică statutul Băncii Naționale, de cand România a intrat în UE trebuie sa aibă avizul Băncii Centrale Europene (BCE). E clar că cei doi inițiatori nu au citit legislația în vigoare și nu pot să propună așa ceva fără ca proiectul să aibă un aviz de la Banca Central Europeană. Dacă se ia o decizie să se retragă aurul din Anglia, trebuie spus că nu e aurul Băncii Centrale. BNR are un mandat de a administra rezerva României. Cum o foloseste putem găsi în rapoartele BNR. De obicei, e folosita la reducerea costului de finanțare, orice imprumut pe care România îl ia din exterior trebuie semnat și garantat de Banca Nationala. Nimeni nu dă imprumut daca nu e garantat", a explicat la Realitatea TV senatorul PNL Florin Cîțu.

Potrivit economistului liberal, este o discuție tehnică pe care probabil că inițiatorii nu au avut-o.

"Ei nu știu despre ce vorbesc. Cred că de fapt, în spatele inițiativei este dorința, de la dorință până la putință, e distanță mare, dorința celor de la PSD de a folosi aurul cand doresc domniile sale... Când au venit cu OUG 114, piețele au reacționat negativ, ei ar fi putut să vândă aurul. Să lași asemenea putere pe mâna unor habarniști.. De aceea avem instituții care se ocupă de asta. Eu văd inițiativa așa: cei 2 doresc să pună mâna pe aurul României, să-l folosească cum se folosesc de banii publici. Aici este mult mai greu, sunt tratate internaționale de care vor trebui să treacă", a declarat Florin Cîțu.

Dragnea și Șerban Nicolae, atac neașteptat la BNR. Ce vor să facă cu aurul țării


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL