Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Au sărit în apa înghețată a lacului. Scenele care au urmat sunt greu de descris. Imagini incredibile

Sunday, 03 February 2019, 15:07 Sursă: REALITATEA.NET

Baia în apa înghețată a lacului este un obicei îmbrățișat de mulți în Rusia, ba chiar face parte din viața obișnuită a celor care locuiesc mai aproape de Cercul Polar.

Ce pare pentru noi un sport extrem este pentru ei un obicei practicat de multă vreme, de toată lumea. Doamnele și domnișoare nu fac excepție.

DOVADA, în GALERIA FOTO

Care este însă efectul apei înghețate asupra organismului?

În primul moment, corpul este supus unui şoc intens, ce poate provoca stop cardiac la cei care au probleme cu inima. Tot din cauza acestui şoc, cei ce sar în apă rece au un moment în care respiră brusc, profund, fără să se poată controla.

Organismul are o reacţie de autoapărare. În primul rând, vasele de sânge de la suprafaţa pielii se îngustează ca să piardă căldură cât mai puţină. Drept urmare creşte tensiunea arterială. Apoi, sângele părăseşte extremităţile şi se adună în zona organelor interne ca să le protejeze. Drept urmare, mâinile şi picioarele amorţesc, devenind greu de controlat Băile în apă rece ca gheaţa nu sunt o noutate în zonele nordice, unde oamenii le preferă imediat după saună. Dacă ne luăm după norvegieni, suedezi sau siberieni, băile de iarnă au o mulţime de beneficii. La fel consideră şi mulţi sportivi de performanţă care fac băi în apa cu gheaţă imediat după antrenamentele solicitante ca să grăbească recuperarea muşchilor, scrie Unica.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL