Au murit ca la Auschwitz. Experți:În urma arderii buretelui fonoabsorbant,nu au mai avut nicio șansă

Tuesday, 03 November 2015, 11:36 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Componenţa gazului emanat de focul izbucnit în noaptea fatidică în club este extrem de complexă.

"Dominanta în componența gazelor este reprezentată de monoxidul de carbon și imensa majoritate a pacienților, pe baza investigațiilor efectuate la internare, au demonstrat că erau intoxicați cu monoxid de carbon. De asemenea, era prezent în ordinea concentrației, în ordinea importanței: acid ciahidric, monoxid de azot, dioxid de azot, acid clorhidric, toluen și xilen. Conform comentariului colegilor de la Universitatea Politehnică, o astfel de combinație de otrăvuri pentru o ființă umană cu greu și-ar putea-o imagina cineva", a spus Ioan Lascăr, șeful Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca. 

Profesorul Dan Enescu, medic chirurg la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, cel care i-a tratat şi pe bebeluşii răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, spune că tocmai această compoziţie toxică face cazul special:

"Am avut impresia, când i-am văzut, că arată altfel decât am văzut în toată existența mea, adică era un lucru pe care nu reușeam, vă dați seama că, după 20.000 de arsuri, începi să-ți dai seama când intri în contact cu această patologie, și îți dai seama cam cum ar trebui să arate. Era ceva....am și descris, este ceva pe care nu reușesc să-l înțeleg. Era tocmai ce ați auzit adineauri, componența aceasta de intoxicație".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL