Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Au început înscrierile la Academia de Poliție

Monday, 22 July 2019, 11:57 Sursă: REALITATEA.NET

Mii de tineri au venit din toată ţara încă de la primele ore ale dimineţii. Numai cei complet apţi din punct de vedere fizic şi care vor rezolva cel mai bine testele de limba română ori de fizică au şanse să îmbrace uniforma. 

DESCARCĂ BROȘURA DE ADMITERE!

FACULTATEA DE POLITIE

Facultatea de Poliţie pregăteşte ofiţeri de poliţie şi penitenciare, licenţiaţi în domeniul fundamental de ierarhizare (DFI) „Ştiinţe sociale”, ramura de ştiinţe (RSI) "Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică", domeniul de ierarhizare (DII) "Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică", domeniul de licenţă (DL) "Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică", specilizarea "Ordine şi siguranţă publică", cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ de zi și fără frecvență.

 

FACULTATEA DE JANDARMI

Facultatea de Jandarmi pregătește ofițeri de jandarmi, licențiați în domeniul fundamental de ierarhizare (DFI) ”Științe sociale”, ramura de științe (RSI) ”Științe militare, informații și ordine”, domeniul de ierarhizare (DII) ”Științe militare, informații și ordine publică”, domeniul de licență (DL) ”Științe militare, informații și ordine publică”, specializarea ”Ordine și siguranță publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învățământ de zi și fără frecvență.


FACULTATEA DE POMPIERI

Facultatea de Pompieri este o instituție de învățământ acreditată din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cu o durată a studiilor de licență de 4 ani, acreditată prin H.G.R. nr. 535/1999, reacreditată în anul 2003, în specializarea ”instalații pentru construcții-pompieri”, acreditare reconfirmată de H.G.R. nr. 635/2008.

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” este înființată prin H.G.R.- nr.137/1991, cu modificările și completările ulterioare, iar în prezent își desfășoară activitatea în conformitate cu H.G.R. nr. 294/21.03.2007, cu modificările și completările ulterioare. În urma evaluării instituționale a ARACIS, desfășurată în anul 2015, Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” i s-a menținut calificativul ”Grad de încredere ridicat”.

În anul 2015, Facultatea de Pompieri a fost supusă evaluării periodice de către ARACIS, pentru programul de studii universitare de licență instalații pentru construcții-pompieri, decizia Consiliului ARACIS fiind cea de menținere a acreditării.

 

Facultatea de Științe Juridice și Administrative este organizată și funcționează în baza prevederilor Hotărârii Guvernului nr.294/2007 privind organizarea și funcționarea Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările ulterioare.
Facultatea de Științe Juridice și Administrative este unitatea funcțională de bază a Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, în cadrul căreia se asigură pregătirea ofițerilor MAI, precum și a altor specialiști, prin programe de studii universitare de licență și masterat.


FACULTATEA DE POLIȚIE DE FRONTIERĂ

Facultatea de Poliție de Frontieră, funcționează în cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” începând cu anul universitar 2015/2016 (în baza OMAI nr.131/05.10.2015). Instituția pregătește ofițeri pentru principalul beneficiar – Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), și pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP) și Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Modul de formare este constituit de studii universitare de licenţă cu autorizare de funcţionare în domeniul fundamental Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, respectiv domeniul pentru studii universitare de licenţă Ordine şi siguranţă publică, și specializarea Ordine şi siguranţă publică, forma de învăţământ – învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL