Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aţi mâncat prea mult de Crăciun? 5 remedii naturiste pentru bila leneşă

Saturday, 26 December 2015, 15:02 Sursă: REALITATEA.NET

Crizele biliare apar, de obicei, după mesele copioase, când s-au consumat alimente grele, grăsimi şi prăjeli, dar şi după perioade de stres şi oboseală.

Aşadar, dacă vă simţiţi rău după ce v-aţi înfruptat cu bucate de Crăciun, e bine să ştiţi că există remedii naturiste pentru bila leneşă.

1. Bitter suedez - este unul dintre cele mai eficiente leacuri. Medicii recomandă câte o linguriţă de bitter suedez, de trei ori pe zi.

2. Păpădia - are efcte detoxifiante şi stimulează activitatea ficatului şi a bilei, ajutând la drenarea şi eliberarea bilei în circuitul digestiv. Se poate administra sub formă de infuzie (2 linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte). Se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mese.

3. Cicoarea - ceaiul de cicoare, preparat prin infuzarea unei linguriţe de plantă la 250 de mililitri de apă fiartă, este şi el benefic. Se pot bea 1-2 căni de ceai pe zi, înainte de mese. Se poate consuma, însă, şi proaspătă, la salată.

4. Uleiul de măsline - se poate urma un tratament de 30 de zile, timp în care se ia câte o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol. Acest remediu ajută la dizolvarea şi eliminarea caliculilor biliari.

5. Ceai de tei şi suc de ridiche neagră - se beau 2-3 căni de ceai de flori de tei pe zi, pentru stimularea secreţiei biliare. Pentru un efect similar, se recomandă şi o cură de 3 săptămâni cu suc de ridiche neagră pe an.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL