Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atentat la Munchen: Guvernul german a convocat o reuniune de urgență

Friday, 22 July 2016, 23:21 Sursă: REALITATEA.NET

Angajații cancelariei s-au deplasat la sediul guvernului pentru a urmări în timp real evenimentele de la Munchen și a păstra legătura cu agențiile relevante.

Cancelarul german Angela Merkel nu a fost prezentă la reuniunea de la sediul guvernului, potrivit unor surse din cadrul cancelariei.

Ministrul de interne Thomas de Maziere își întrerupe vacanța ca urmare a atacului de la Munchen. Surse din guvernul german declaraseră anterior că De Maiziere se afla în avion în drum spre SUA, unde urma să-și petreacă vacanța și că nu a fost încă informat despre evenimentele din Munchen.

Trei persoane care sunt căutate de poliție au făcut "cel puțin șase morți" și "mai mulți răniți" în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen. De asemenea, poliția a anunțat că suspectează un atac terorist și autoritățile au instituit "starea specială" cerându-le oamenilor să rămână în locuințe.

Pe de altă parte, revista germană Focus a relatat, fără să citeze surse, că unul dintre atacatori s-a sinucis în apropierea mall-ului atacat. În același timp, postul de radio bavarez a anunțat că landul Baden-Wurttemberg a sporit prezența poliției pe străzi și a trimis forțe speciale pentru a-i ajuta pe colegii din Munchen.

Sursa: agerpres.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL