Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Asociaţiile de Părinţi: Avem nevoie de educaţie sexuală în şcoli

Saturday, 20 October 2018, 13:47 Sursă: REALITATEA.NET

“Da, avem nevoie de educaţie sexuală-n şcoli. Având în vedere reticenţa părinţilor de a comunica cu proprii copii şi faptul că mai bine obţii o informaţie diseminată de către un profesionist, şi nu obţinută de pe un motor de căutare. (...) Opţionalul "Educaţie pentru Sănătate" trebuie revizuit, astfel încât să fie ales de către părinţi, în toate unităţile de învăţământ”, a postat pe pagina de Facebook, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţilor (FNAP), Iulian Cristache.

Cristache precizează că educaţia sexuală este necesară, mai ales pentru sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă.

“Avem nevoie să-i informăm pe elevi, dar trebuie să avem o mare atenţie la cine predă aceste noţiuni şi bineînţeles modul în care sunt prezentate în funcţie de ciclul de învăţământ. (...) S-au încercat, de-a lungul anilor, colaborări cu tot felul de ONG-uri, care prin modul în care au transmis informaţia, au abuzat emoţional copiii”, mai susţine Iulian Cristache.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţilor mai susţine că curriculum-ul la decizia şcolii (CDS) a devenit un instrument pentru a completa normele didactice.

“Se fac presiuni, bine-venite, să avem şi Educaţie juridică şi financiară, de aceea spun că toate aceste informaţii trebuie să intre pe CDS, şi părinţii să fie informaţi corespunzător. Din păcate, CDS a devenit instrumentul directorilor pentru a completa normele didactice ale profesorilor din şcoala respectivă. Poate într-un final, domnii directori consideră că învăţământul trebuie să fie centrat pe elev, nu pe profesor”, a spus Iulian Cristache.

 

 

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL