Aşa faci cea mai bună zacuscă. Greşeala pe care multe gospodine o fac fără să îşi dea seama

Monday, 17 July 2017, 21:42 Sursă: REALITATEA.NET

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE cu rosii si ardei – Sunt pline magazinele de diferite sortimente de zacuscă, dar zacusca de vinete făcută în casă este cea mai bună. Această reţetă de zacuscă de vinete cu rosii şi ardei nu este una prea simplă, însă zacusca făcută după această reţetă este, de departe, cea mai gustoasă pe care aţi mâncat-o.

Adaugă părerea ta

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. Zacusca de vinete este excelentă, presupune puţină muncă, deși, la prima vedere, procesul pare destul de complicat. Nimic nu se compară însă cu satisfacţia lucrului bine făcut, unde mai pui să este şi foarte gustoasă. Zacusca de vinete poate fi făcută şi pe parcursul mai multor zile, în funcţie de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. INGREDIENTE PENTRU ZACUSCA DE VINETE CU ROSII SI ARDEI:

– Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. Ca să fie mai gustoase, cu miros uşor de fum, le faceti pe tablă sau grătar – dar merg bine şi făcute în cuptor. Singura diferenţă este că vor fi mai închise la culoare, dar amestecate în zacuscă nu se vede. Să nu uitaţi să înţepaţi vinetele înainte de a le băga la cuptor. Riscaţi să aveţi foarte mult de curăţat după.

– Ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg

proporţia de ardei/gogoşari poate să fie variabilă – de preferat, la fel să-i faceţi pe tablă sau grătar

– Ceapă albă – 2 kg,

– Bulion de roşii – 3 l,

– Ulei de floarea soarelui – 500 ml,

– Sare – 3 linguri sau după gust.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. MOD DE PREPARARE ZACUSCA DE VINETE CU ROSII SI ARDEI :

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. Înainte să vă apucaţi efectiv de amestecarea ingredientelor pentru zacusca de vinete, puteţi să vă împărţiţi munca pe mai multe zile.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. Coaceți vinetele pe tablă (tigaie veche, sau cuptor), le curățați, le scurgeti bine și dacă nu le faceți în 1-2 zile le congelați.

– La fel și ardeii cu gogoșarii – copți, presărat sare, lăsat sub capac și curățați bine de piele și semințe. Le congelați la fel dacă nu preparați zacusca în 1 – 2 zile.

– Apoi din bulionul de roșii preparat pentru iarnă, lăsați la o parte, la frigider, 3 litri pentru zacuscă. Dacă nu faceți bulion treceți prin mașina de tocat sau robot vreo 3 kg roșii și le folosiți în zacuscă.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. După ce aţi copt şi curăţat vinetele, ardeii şi gogoşarii şi aţi pregătiti bulionul sau sucul de roşii, ceapa se toacă mărunt într-un robot de bucătărie sau mașina de tocat carne. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa, și lăsați să se calească amestecând periodic.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. ZACUSCA DE VINETE:

Apoi cam după 15 minute adăugați bulionul de roșii, amestecați și lăsați să fiarbă încă vreo 15 minute împreună. În acest timp vinetele le dați prin robot sau mașina de tocat carne, la fel și ardeii. Într-un alt ceaun mai mic sau tigaie adâncă turnați puțin ulei, vinetele,ardeii și le lăsați să se calească vreo 15 minute împreună. Turnați amestecul de vinete în ceaunul cu ceapă și bulion, scrie voceatransilvaniei.ro.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. Amestecați, potriviți de sare și când începe să fiarbă bine faceți focul mic și lăsați vreao 2 – 3 ore la fiert, amestecând periodic. Aveți grijă să o acoperiți puțin, pentru că sare și puteți să va frigeti la mână, mai ales când amestecați.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. ZACUSCA DE VINETE :

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. Cât fierbe, se schimbă textura, gustul, culoarea – este foarte important aici să aveți răbdare s-o fierbeți cât mai mult și mai bine.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE.  Este gata atunci când devine lucioasă, uleiul iese la suprafața și zacusca este densă. Turnați zacusca de vinete așa fierbinte în borcanele curate și uscate din timp, după ce au fost sterilizate la cuptor cam 30 de minute, la 150 grade.

REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE. Aveți grijă să nu le umpleți prea tare, lăsați cam 1 cm liber de la gura borcanului.

ZACUSCA DE VINETE cu rosii si ardei – Le înfiletați bine cu capace de metal şi le puneți așa fierbinți în cuptor fierbinte preîncălzit la 150 de grade. Le lăsaţi acolo cam 30 – 40 de minute. Opriți cuptorul după acest timp, deschideți ușa și lăsați așa să se răcească borcanele complet, eventual peste noapte. REŢETĂ ZACUSCĂ DE VINETE.