Armata Ucrainei primeşte un AJUTOR NESPERAT

Thursday, 27 November 2014, 08:31, Sursă: REALITATEA.NET

Canada va trimite tone de bluzoane, cizme şi mănuşi pentru a echipa pentru perioada iernii aproximativ 30.000 de militari ucraineni care luptă împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat miercuri ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson, citat de Mediafax.

În plus, armata canadiană va livra Ucrainei echipamente de comunicare, lunete termice şi aparate de vedere pe timp de noapte. Toate echipamentele enumerate, în valoare de 11 milioane de dolari canadieni, urmează să fie livrate joi, a spus Nicholson în cursul unei conferinţe de presă.

De asemenea, la începutul anului viitor, Canada intenţionează să aducă pe cale maritimă un spital de campanie şi echipamente de deminare, a adăugat ministrul.

În august, Ottawa a livrat deja armatei ucrainene căşti, lunete de luptă, veste antiglonţ, truse de prim ajutor, corturi şi saci de dormit.

Conflictul din estul Ucrainei, ocupat de separatiştii proruşi, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi de la lansarea "operaţiunii antiteroriste" ucrainene la mijlocul lui aprilie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN