Armata iraniană recunoaște că a doborât avionul cu 176 de pasageri. De ce a fost lovit

Saturday, 11 January 2020, 07:43 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Avion prabusit Iran. Statul Major al forţelor armate iraniene a recunoscut sâmbătă că o "eroare umană" este la originea catastrofei avionului Boeing 737 al companiei Ukrainian Airlines, informează France Presse. Avionul, la bordul căruia se aflau 176 de persoane dintre care niciuna nu a supravieţuit, a fost luat drept "avion ostil" şi a fost "lovit" 

Avion prabusit Iran. Cum s-a produs tragedia

Avionul ucrainean, care s-a prăbuşit în Iran, zburase deasupra unui sit militar sensibil aparţinând Gardienilor Revoluţiei şi a fost doborât din cauza unei erori umane, a informat televiziunea de stat iraniană sâmbătă, citând un comunicat al armatei, transmite Reuters.

Avion prabusit Iran. Părţile responsabile vor fi deferite unui tribunal militar şi vor fi trase la răspundere, conform comunicatului.

Avion prabusit Iran. Avionul, la bordul căruia se aflau 176 de persoane dintre care niciuna nu a supravieţuit, a fost luat drept "avion ostil" şi a fost "lovit" în timp ce ameninţări inamice erau la cel mai înalt nivel, se menţionează în comunicatul dat publicităţii de agenţia oficială iraniană Irna.

Avion prabusit Iran. Armata iraniană exprimă prin comunicat condoleanţe familiilor victimelor.

Avion prabusit Iran. Accidentul de avion a fost cauzat de o eroare umană şi "aventurismul SUA", a declarat la rândul său ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, într-un tweet sâmbătă.

Avion prabusit Iran."O zi tristă. Concluziile preliminare ale anchetei interne a forţelor armate: o eroare umană în momentul crizei cauzate de aventurismul american a condus la dezastru. Regretele noastre profunde, scuzele şi condoleanţele noastre persoanelor, familiilor tuturor victimelor şi celorlalte naţiuni afectate", scrie Zarif în mesajul său pe Twitter, citat de Reuters.

SUA şi Canada afirmaseră că avionul a fost doborât, ceea ce Iranul dezminţise iniţial.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-11 09:53:25
Amalia

RUȘINE! Unde duce ura exacerbata! Ăștia trăiesc cu multă ură, se cultivă ,au ajuns să-și omoare propria populație! E clar,nu au nevoie de dușmani, se dușmănesc ei intre ei ! RUȘINE! RUȘINE! RUȘINE!

2020-01-11 10:38:15
Marius

Asa e când dai în mâinile unor maimuțe îndoctrinate religios, arme sofisticate, trag în tot ce mișcă, fără discernământ. Păcat de oamenii nevinovați care au murit!

Alte articole din: EXTERN