Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Țările astea nu au armată! Ce fac în cazul unui atac

Wednesday, 19 July 2017, 22:10 Sursă: REALITATEA.NET

1. Costa Rica – Constituţia ţării „iubitoare de pace” a interzis armata încă din 1949. Costa Rica a fost recent catalogată drept cea mai fericită ţară din lume, potrivit Publika.md.

2. Liechtenstein – Ţara europeană a renunţat la armată în 1868 pentru a economisi bani. În caz de război, Liechtenstein îşi va constitui o armată. Acest stat are una dintre cele mai mici rate ale şomajului din lume.

3. Samoa – Nu a avut niciodată armată. În cazul în care va fi vreodată atacată, Samoa are un tratat cu Noua Zeelandă, care s-a angajat să-i sară în ajutor.

4. Andorra – Micul stat a reuşit să stea departe de războaie de-a lungul istoriei, motiv pentru care nu are nici trupe militare. Andorra are tratate de protecţie cu Spania şi Franţa.

5. Dominica – Ţara insulară din Caraibe nu are o armată din 1981. Nu e de mirare, având în vedere că are o populaţie foarte mică.

6. Tuvalu – Ţara membră Commonwealth din Polinezia nu a avut nicioadată armată. Sunt slabe şanse să aibă vreodată nevoie pentru că insula are resurse naturale limitate şi nu este situată într-o zonă strategică importantă. De asemnea, are o populaţie de aproape 12.000 de oameni.

7. Vatican – Cea mai mică ţară din lume nu are armată şi este de înţeles de ce.

8. Grenada – Încă din momentul invaziei americane din anul 1983, statul Grenada din Marea Caraibelor nu a mai avut o forţă armata. De aproape 3 decenii, Grenada se bazează doar pe forţă poliţienească şi pe un precar Sistem de Protecţie Regională.

9. Republica Kiribati – Este o altă ţară insulară care nu are armată, dar se bazează pe Noua Zeelandă şi Australia, în caz de nevoie.

10. Republica Nauru – Australia este responsabilă să asigure liniştea insulei, deşi statul are poliţie armată. Ţara are doar 28 de kilometri de străzi.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL