Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arhiepiscopia Tomisului, după ce DSP a recomandat folosirea lingurițelor de unică folosință: ”Adresa este tardivă şi fără scop”

Tuesday, 24 March 2020, 16:24 Sursă: Realitatea.NET

Arhiescopia Tomisului reacționează după ce DSP a recomandat folosirea lingurițelor de unică folosință pentru împărtășirea credincioșilor. Potrivit unui comunicat, îndemnnul este tardiv şi fără scop, iar o eventuală discuție asupra desfășurării ritualului religios trebuie purtată de către autorități la nivelul Patriarhiei Române și al Sf. Sinod.

” Adresa este tardivă și fără scop, întrucât Ordonanța militară nr. 2 a interzis accesul public al credincioșilor la slujbele bisericești; Ne miră foarte tare conținutului adresei, care pare a fi scrisă direct de către profesorul Emil Moise, care, în ultima vreme, desfășoară o anti-cruciadă la adresa slujbelor oficiate la Arhiepiscopia Tomisului și de către IPS Teodosie. Probabil, din exces de zel, funcționarii DSP s-au grăbit să se acopere cu hârtii, auzind de amenințările penale ale lui Emil Moise; Reprezentanții DSP ar fi trebuit să știe că Arhiepiscopia Tomisului este parte integrantă a Patriarhiei Române, că ritualul religios oficiat în Arhiepiscopie se oficiază în întreaga Patriarhie Română, și că Legea Cultelor permite BOR să își organizeze cultul potrivit propriilor norme canonice, factorul decizional fiind Sf. Sinod. Prin urmare, o eventuală discuție asupra desfășurării ritualului religios trebuie purtată de către autorități la nivelul Patriarhiei Române și al Sf. Sinod”, se precizează în comunicat.

Amintim că Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a emis luni, 23 martie, către Arhiepiscopia Tomisului o adresă prin care recomandă interzicerea folosirii linguriţei pentru împărtăşire. 

În plină pandemie de coronavirus, Înalt Preasfinţitul a împărtăşit cu aceeaşi linguriţă sute de oameni la catedrala din Constanţa.

Citește continuarea pe realitateadeconstanta.net

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-24 18:58:42
Pana mea...

Sa-mi bag p***, acestui virus ba nu ii place caldura, ba nu ii place frigul. Se pare ca toti le stiu pe toate sau doar au ajuns sa isi dea cu presupusul?

Alte articole din: ACTUAL