Arena Naţională rămâne închisă. În ce condiţii s-ar putea juca amicalul cu Spania

Thursday, 18 February 2016, 17:12, Sursă: REALITATEA.NET

Naţional Arena de 200 de milioane de euro a fost închisă după incendiul de la Colectiv pentru că nu avea aviz ISU. Stadionul a fost verificat joi seara. Inspectorii ISU au precizat că Arena Naţională nu va fi deschisă prea curând, doar pe răspunderea FRF şi a Primăriei Capitalei se vor putea disputa meciuri.

Adaugă părerea ta

LIVETEXT

Stabilirea unui termen de intrarea în legalitate. Au obligaţia de a obţine acest act până la 31 decembrie 2016.

Nu există o solicitare de funcţionare. Când o vom avea, vom lua o decizie.

Nu putem vorbi de aviz, vorbim de autorizaţie, proprietarii trebuie să elaboreze o documentaţie serioasă.


Dacă FRF şi Primăria Capitalei îşi asumă răspunderea pentru Arena Națională, tricolorii vor putea juca aici "amicalul de lux" cu Spania din 27 martie.


La inspecție a participat și Răzvan Burleanu, președintele FRF, Vasile Dâncu, viceprim-ministrul României, Petre Tobă, Ministrul de Interne, și Răzvan Sava, primarul interimar al Bucureștiului, scrie gsp.ro. 

Arena Națională, cel mai mare stadion din țară, a fost închis la începutul lunii noiembrie, din cauza lipsei avizului ISU, pentru membrana din care este făcut acoperișul retractabil.

Proiect de lege

Autorităţile vor să simplifice legea în ceea ce priveşte documentele necesare construcţiilor. Ministrul de Interne a cerut IGSU să analizeze dacă este posibilă eliminarea obligativităţii obţinerii unui aviz, înainte de începerea lucrărilor. Totodată, Petre Tobă a anunţat că, până în iulie a cerut rescrierea legistaţiei în ceea ce priveşte siguranţa la incendii.

Concret, românii care construiesc clădiri noi sau schimbă domeniul de activitate al unui imobil sunt obligați în prezent sa obțină atât un aviz inițial de la ISU, cat și o autorizație după finalizarea lucrărilor. Reprezentantii Ministerului de Interne propun eliminarea avizului, astfel încât sa fie nevoie doar de autorizatia pompierilor, care ar urma sa fie emisă după ce se fac verificari.

Toate legile referitoare la siguranţa la incendiu vor fi analizate şi apoi comasate.