Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arafat: Nu vor fi Sărbători de iarnă ca altădată, orice reuniune înseamnă risc sporit de infectare

Tuesday, 10 November 2020, 23:13 Sursă: Realitatea.net

"Nu putem intra în casele oamenilor să le spunem ce să facă. Asta e pe răspunderea lor. Dacă tu vrei să sărbătoreşti cu încă două, trei familii ţi-ai crescut riscul mult de a te infecta şi de a lua virusul de undeva, că nu bănuiesc că o să stai în noaptea de Crăciun cu mască. Modul cum îţi organizezi masa de Crăciun, dacă aduci mai multă lume care stă în alte zone riscul de transmitere e mult mai mare şi vulnerabilitatea e mai mare. În final, fiecare calculează riscul pe care vrea să şi-l asume”, a explicat șeful DSU, marți seară, la un post TV. 

Arafat a precizat că autorităţile încearcă să reducă riscul de transmitere în spaţiile publice, tocmai din perspetiva apropierii sărăbătorilor de iarnă, așa că este greu de imaginat că restricțiile vor și relaxate, mult mai plauzibilă fiind varianta opusă. 

„Nu vor fi sărbători ca altădată, nu putem să ne aşteptăm la sărbători ca şi în decembrie 2019. Limitele generale le ştim deja: masca cred că va fi şi atunci, distanţarea va fi şi atunci, limitele la activităţile în spaţii închise vor fi şi atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi alte măsuri, asta nu am cum să prezic de acum, dar important e să sesizăm cu toţii că nu o să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019”, a afirmat Raed Arafat,

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL