Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul donator de plasmă pentru tratamentul COVID-19 din Arad: un cadru medical infectat și vindecat

Tuesday, 05 May 2020, 23:47 Sursă: Realitatea.net

Acest tratament se adresează pacienților în stare gravă și are la bază faptul că în sângele foștilor bolnavi de Covid, acum vindecați, se găsesc anticorpii necesari combaterii virusului. Cu acordul acestora, se face recoltarea de plasmă, pentru a fi apoi administrată bolnavilor.
Prima donare de plasmă convalescentă de la un pacient – cadru medical infectat și vindecat de Covid-19 având loc deja în Arad. Recoltarea s-a făcut la Centrul de Transfuzii Arad.

Conform medicului Adrian Wiener, „acest tratament se adresează pacienților în stare gravă și are la bază faptul că în sângele foștilor bolnavi de Covid, acum vindecați, se găsesc anticorpii necesari combaterii virusului. Cu acordul acestora, se face recoltarea de plasmă, pentru a fi apoi administrată bolnavilor. Ne pregătim să oferim acest tratament și în spitalul pe care îl conduc, prima donare de plasmă convalescentă de la un pacient – cadru medical infectat și vindecat de Covid-19 având loc deja în Arad. Recoltarea s-a făcut la Centrul de Transfuzii Arad, iar pe această cale țin să mulțumesc atât donatorului cât și celor care au făcut procedura”. Citește continuarea pe realitateadearad.net.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL