Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Aproximativ 40 de tone de carne de pasăre alterată, confiscate în llfov

Sunday, 28 February 2016, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

"La data 26 februarie a.c., poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul inspectorilor sanitar-veterinari, au ridicat în vederea confiscării aproape 40 de tone de carne, bănuită a fi alterată", se arată într-un comunicat al IGPR.

Astfel, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială din Bucureşti, cu obiect principal de activitate comercializarea produselor cerealiere, care deţinea carne de pasăre, într-un depozit din Popești Leordeni.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit că 22 de tone din marfa depozitată aveau termenul de valabilitate depăşit.

De asemenea, poliţiştii au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară cu care ar fi fost expediate către un agent economic din Iaşi peste 2,5 tone de carne, pentru care termenul de valabilitate expirase în luna noiembrie 2015.

Totodată, în urma verificărilor, a rezultat că proprietarul mărfii ar fi prezentat societății depozitare declarații de conformitate falsificate.

Cele aproximativ 25 de tone de carne de pasăre au fost confiscate, fiind dispusă şi  ridicarea a 15 tone de carne, cu termenul de valabiliate  neexpirat, pentru a fi expertizate de specialiștii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

La acţiune au participat și poliţişti rutieri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comercializare de produse alimentare alterate, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL