Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț de ultimă oră! Unde vor fi tratați cei infectați cu CORONAVIRUS

Monday, 27 January 2020, 17:06 Sursă: realitatea.net

 

 În cazul în care România va înregistra cazuri suspecte, acestea vor fi dirijate inițial către Institutul „Matei Balș”, unde vor fi izolate într-o secție specială.

„La Institutul „Matei Balș” pot fi tratați pacienții cu coronavirus, dacă vom avea și în România cazuri. De asemenea, se dorește să fie identificate și alte centre, pe lângă București”, a anunțat, luni, Ministrul Sănătății.

Pe lângă București, la Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Sibiu sunt centre de boli infecțioase unde vor putea fi tratați pacienți cu coronavirus, dacă va fi cazul.

La București, la Institutul „Matei Balș! vor ajunge și primele cazuri identificate pe aeroporturi. Pe aeroporturile internaționale a fost înființată o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi. A fost creată deja și o bază de date prin care este monitorizată localizarea pasagerilor care vin din China și a cetățenilor chinezi pe teritoriul României, a mai anunțat ministrul Sănătății.

TESTE PENTRU IDENTIFICAREA CORONAVIRUSULUI, POSIBILE DE MARȚI, LA „MATEI BALȘ” 

Victor Costache a adăugat că, începând de marţi dimineaţă, la Institutul „Matei Balş” se vor putea face teste pentru identificarea coronavirusului, iar de săptămâna viitoare şi în unităţile sanitare din alte orașe, ca Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, care vor primi reactivi pentru a putea identifica coronavirusul.

În eventualitatea în care România s-ar confrunta cu persoane infectate cu coronavirus, potrivit ministrului Sănătății, primele zece cazuri vor fi tratate la Institutul “Matei Balş”.

„Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel national”, a susţinut ministrul Sănătăţii.

„În cursul zilei de luni (27 ianuarie - n.red.) vor sosi, din Franța, ultima parte de reactivi, iar de marți, medicii vor putea identifica acest virus, a anunțat ministrul Sănătății.

„Până săptămâna viitoare, vrem ca unitățile sanitare despre care am menționat să primească reactivi pentru a identifica coronavirus”, a mai spus Costache.

La finalul ședinței Comitetului interministerial privind măsurile pentru noul virus din China, Adrian Streinu-Cercel de la Institutul Matei Balș, a declarat că riscul ca în țara noastră să apară cazuri de infecții cu noul virus este REDUS. 

Până luni, în România nu a fost înregistrat niciun caz de infecție cu noul coronavirus din China.

PRIMUL CAZ SUSPECT DE INFECȚIE CU CORONAVIRUS DIN ROMÂNIA

După asigurarea dată de managerului de la Matei Balș a fost anunțat. luni, un posibil caz de infectare cu noul coronavirus în cazul unui bărbat. Acesta este internat și verificat de medici. El are simptome asemănătoare cu cele de la infectarea cu noul coronavirus după ce s-a reîntors din China de o săptămână. Bărbatul din Bacău, de 24 de ani, era așteptat luni la testare la Institutul „Matei Balș” din Capitală. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL