Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OFICIAL: Când se deschid terasele, restaurantele și Litoralul românesc

Thursday, 28 May 2020, 00:38 Sursă: realitatea.net

 

„Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal. Mâine (joi, 28 mai - n.red.)voi fi pe litoral unde am să văd care este situaţia şi care sunt ultimele elemente de care au nevoie pentru a deschide în deplină siguranţă", a anunțat, miercuri, secretarul de stat Răzvan Pîrjol, potrivit Agerpres

În plus, preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, a precizat că luarea temperaturii pentru clienţii teraselor nu va fi obligatorie după deschiderea acestora.

„În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a declarat, Robert Chioveanu, miercuri, într-o videoconferinţă organizată de ANSVSA cu Federația Patronatelor din Turism, potrivit Agerpres. 

Chioveanu a mai precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrător angajat, „pentru bucătari, chelneri care deservesc unitatea”, şi care trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

În acest context, şeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a susţinut că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem „poate de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”.

Barurile, terasele, restaurantele au fost închise imediat după instituirea stării de urgență în 16 martie din cauza epidemiei de coronavirus, prin Ordonanța militară nr.1 din 18 martie. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL