Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț de ultimă oră de la medicii lui Donald Trump: A făcut febră mare, i-a scăzut nivelul oxigenului sub 94% și a primit medicamente puternice

Sunday, 04 October 2020, 19:21 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Donald Trump a fost tratat cu dexametazonă, un steroid care este folosit pentru tratarea pacienților cu coronavirus ce se află în stare gravă. Medicamentul are un efect antiinflamator puternic.

Medicii au anunțat și faptul că Donald Trump a avut episoade de febră dar și de scădere a nivelului de oxigen din sânge, însă starea sa generală este una bună. Dimineața trecută nivelul oxigenului din sânge a scăzut sub 94% și a făcut febră puternică.

Casa Albă a recunoscut că starea lui Donald Trump a fost, vineri, înainte de spitalizare, mai gravă decât s-a dezvăluit oficial: “Avea febră, iar nivelul oxigenului îi scăzuse rapid. Am fost foarte îngrijorați.”

Starea de sănătate a preşedintelui SUA Donald Trump, contaminat cu COVID -19, continuă să se ''amelioreze'' şi ar putea fi externat luni, au declarat duminică medicii săi, relatează AFP.

Nivelul de oxigen al preşedintelui american a scăzut în două rânduri de la apariţia simptomelor, dar acum este mai bine şi nu mai are febră, a declarat doctorul Sean Conley de la spitalul militar Walter Reed .

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, este tratat cu dexametazonă, un medicament din familia corticoizilor utilizat pentru tratarea cazurilor severe de infectare cu noul coronavirus, potrivit medicilor săi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL