Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anomalii la plămâni, la trei luni de la infectarea cu COVID. Radu Țincu: Evaluarea este obligatorie!

Wednesday, 02 December 2020, 09:17 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

"Orice poacient care se vindecă, fie ca este asimptomatic, fie că a făcut o formă medie sau severă de boală, trebuie să treacă prin niște evaluări", a afirmat în această dimineață, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, medicul primar ATI Floreasca, Radu Țincu.

Potrivit medicului, orice pacient care a fost infectat cu noul coronavirus poate să aibă complicații pulmonare de care să nu știe, de aceea "evaluarea este obligatorie". "Se va face după vindecarea de infecție prin medicul de familie, iar dacă această evaluare generală evidențiază anumite modificări, cel mai probabil ea va fi completată cu investigații supliemntare sau chiar și cu consulturi, fie ca discutăm de consulturi de boli infecțioase sau de pneumonologie", a explicat Țincu.

Medicul susține că valența de complicații pe termen mediu și lung este mult mai largă decât, poate, ne-am aștepta, ca urmare a infectării cu COVID-19: "Afectarea pulmonară este cea mai largă, dar există și tulburări neuro-cognitive, sunt pacienți care nu mai tolerează efotul fizic, nici măcar de mică intensitate, pacienți care acuză o stare de oboseală sau lipsa de concentrare. (...) Este un virus nou, pe care nu-l cunoaștem atât de bine. Trebuie făcute evaluări pentru a ne asigura că starea de sănătate a revenit la normal". 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL