Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANI: Președintele ANRE, Niculae Havrileț, în incompatibilitate

Friday, 27 February 2015, 14:01 Sursă: agerpres.ro

Potrivit unui comunicat al ANI remis vineri AGERPRES, Niculae Havrileț a fost declarat în incompatibilitate, deoarece, începând cu data de 6 iunie 2012, deține, simultan cu funcția de președinte cu rang de secretar de stat al ANRE, și funcția de director general al SC Gascop SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE.

Potrivit art. 4 pct. 34 din Legea 160/2012, "membrii Comitetului Director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăți comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competența ANRE, în condițiile legii".

De asemenea, Niculae Havrileț a încălcat și dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora: "Funcția de secretar de stat, funcția de subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)", respectiv "funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu (...) funcția de (...) director general (...) la societățile comerciale (...)".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL