Andra NU participă la concertul Institutului Revoluției condus de Iliescu și Voican-Voiculescu

Friday, 20 December 2019, 21:31 Sursă: realitatea.net, Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Andra şi alţi artişti care ar fi urmat să concerteze, duminică, 22 decembrie, la evenimentul organizat de Institutul Revoluţiei Române, s-au retras. 

 

Marian Rădună, vicepreşedinte Geeks for Democracy, unul dintre grupurile civice contestatare a festivităţii de duminică a anunțat că Andra și alți artiști s-au retras de la concertul orgaizat e Institutul Revoluției Române, potrivit Mediafax

Reprezentantul Rezistenţa a spus, pentru Mediafax, că şi stuff-ul solistei Andra a spus că aceasta nu va participa la concert.

Este vorba despre un concert desfășurat de la ora 16:00 în Piața George Enescu, într-un spațiu alăturat Pieței Revoluției, acolo unde acum 30 de ani s-a murit pentru libertate.

Concertul organizat la data de 22 decembrie de către Institutul Revoluției Române, aflat în subordinea Senatului României și condus de Ion Iliescu și de Gelu Voican-Voiculescu, este contestat de mai multe grupuri civice: Freedom House, Forum Apulum, Funky Citizens, #REZISTENȚA, Geeks For Democracy, Inițiativa România și Corupția Ucide.

Trupa VUNK a scris vineri seară pe pagina sa de Facebook că nu va participa la evenimentul programat duminică:

„Duminică, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piața George Enescu la evenimentul 30 de ani de libertate, concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluției din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore am constatat că scopul acestuia e mai puțin clar decât credeam noi. Anunțăm pe această cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revoluției Române”.

VUNK NU va urca pe scenă la concertul Institutului Revoluției condus de Iliescu și Voican-Voiculescu

Institutul Revoluției Române, aflat în subordinea Senatului României, este condus de Ion Iliescu, președinte, și Gelu Voican-Voiculescu, director general.

Potrivit SICAP, organizarea acestui concert costă 100.000 de euro.

Mesajul organizațiilor civice: „Este imoral și inadmisibil”

Mai multe organizații civice protestează față de organizarea evenimentului și atrag atenția că acesta reprezintă, potrivit unui comunicat, „o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluției din 1989 și urmașilor acestora”.

„Organizarea unui concert și nu a altui tip de eveniment comemorativ exact în ziua de 22 decembrie, într-un moment și un loc cu încărcătură solemnă deosebită nu poate fi decât un act de sfidare. Un eveniment cu muzică ușoară și populară nu poate fi, în niciun caz și sub nicio formă, acceptabil ca semn de respect pentru cei peste 1.100 de martiri ai Revoluției, pentru răniții din decembrie 1989 și pentru familiile acestora. Dimpotrivă, astfel de evenimente constituie o desacralizare a memoriei victimelor și ducerea în derizoriu a comemorării celor jertfiți pentru libertate”, explică semnatarii comunicatului.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-20 21:42:28
vasiled

MARE SCULA SI ANDRA! sI daca nu participa, ce? Un cantaret mai putin! Aduceti manelisti!

2019-12-21 06:20:44
Bani fac jocul si politica ,dar urâțește sufletul

Asa e când devin capitalisti ,cei care câstigă banii ușor !O tară ca a mea,in care statul plăteste ONG ca să dezbine națiunea,nu e de mirare că si evenimentele cheie sunt interpretate tot poilic de drepata.Ce să-i faci ,Câmpeanu si Ratiu au fost trimisi târziu,la cascaval,dar nu au avut cutit s-l taie ,că poporul a zis ca revolutia e de stânga.Si ei acum interpretează că Dan Iosi,Ioan Dincă si dl Măries au făcut revoluția ,care constă in baricadă si lozinci.Iliescu a preluat sarcina de a implementa democratia de care ne batem joc azi.E adevărat ca mult timp s-a opus ca intreg capitaul să fie străin ,considerând ca tara nu poate fi suta la sută colonie.Si vedeti cât le-a trebuit să o aducă la stadiul actual ,dirijat de presedintele meu si un guvern liberal,care se incurcă i politici fără sfaturile sefilor depededincol

2019-12-25 22:45:08
Valentin Szabo

Aveam o impresie buna despre voi, dar ati dat-o in ciunga cu martalogii astia de azi Craciun 2019 de la ora 22:00 Sa va fie rusine ca dati pe sticla maimutoi din astia care nu isi mai incap in piele...Nu ma asteptam Denise Rifai

Alte articole din: POLITICĂ