Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Analiză: Şi totuși Trump a câștigat

Wednesday, 07 November 2018, 15:49 Sursă: REALITATEA.NET

Articolul acesta ar putea avea două titluri diferite. Dacă aş fi democrat aş putea scrie despre victoria socialismului asupra capitalismului şi reîntoarcerea la valorile "dă şi mie că sunt sărac". Dacă aş fi republican aş scoate în evidență victoria netă de la senat, unde republicanii au câștigat două mandate noi, asigurând o majoritate clară.

În realitate, căci numai realitatea contează, Trump a câștigat pe toate fronturile. Doar matematica electorală din acest an şi retragerea unei întregi generații de republicani au produs acest rezultat împărțit în două. Democrații aveau nevoie de doar 23 de locuri pentru a câștiga majoritatea în Congres. Republicanii aveau nevoie de 67 de locuri. Una este să te lupți pentru două duzini de locuri (şi alea obținute cu greu) şi alta este să te lupți pentru o întreagă divizie.

Fenomenul a fost invers la Senat, democrații având nevoie de opt locuri pentru a captura majoritatea iar republicanii de doar patru. Nu numai că tinerii socialisti din partidul democrat nu au fost în stare să obțină acest rezultat, dar majoritatea republicană s-a întărit cu două noi locuri, după unele estimări chiar cu trei, peste necesarul estimat. Lupta nu a fost sub nici o forma strânsă, republicanii, în realitate dominand jocul iar Trump fiind arbitrul.

Deși democrații au încercat să se debaraseze de cuplul Clinton, care este nociv pentru noua stângă revoluționară americană, scoțând în prim plan pe fostul președinte Obama, deși republicanii au mers pe o zonă mai mult de centru dreapta decât de dreaptă conservatoare pe care Trump o întruchipează, alegerile de anul acesta au dovedit forța politica şi ideologică, ambele enorme, pe care Donald Trump le are în SUA. Cu o energie imensă, specifică atleţilor, cu o prezență fizică dominatoare şi cu un discurs axat pe riscul imigrației ilegale, Trump a recalibrat Partidul Republican, pregătindu-l pentru marea luptă din 2020. Fiind un maestru al jocului de imagine, acesta a readus majoritatea fermă republicană în senatul american şi a anihilat "marel val albastru" democrat pe care ideologii de la CNN il anunțau.

Aceasta victorie este importantă intr-un mod cat se poate de practic. După dezastrul imagistic Kavanaugh, unde acuzaţii false, folosite isteric de către socialiști şi feministele neomarxiste din partidul democrat, aproape că au deraiat nominalizarea la Curtea Supremă, președintele Trump a înțeles ca are nevoie de mai multe locuri republicane în Senat.

Astfel, acesta şi-a axat compania pe câștigarea unui număr de locuri senatoriale confortabil îndeajuns pentru a îi asigura trecerea oricărei nominalizări. Cum Senatul se ocupă de apărare, politică externă, securitate şi stabilitatea instituției prezidențiale, Trump a câștigat pariul. Orice nominalizare a lui Trump în domeniul justiției, diplomației, forțelor armate şi aparatului de securitate va fi aprobată de către senat, fără prea mult efort. În acelaşi timp a scăpat şi de celebrii senatori republicani "never Trump", care aparţinând diverselor case senioriale ca McCain, Clinton sau Bush, îi creau mari probleme în interiorul procesul politic şi care încurajau trădarea la nivele inferioare ale birocrației americane.

Mai mult, oricât o vor dori democrații, în mandatul actual nu va exista nici o procedură de demitere a președintelui, pentru simplul motiv ca senatul este cameră decizionala. Cu o majoritate favorabilă şi mai mult decât liniștitoare, Donald Trump va continua aceeași politică externă şi de apărare pe care a impus-o de la începutul mandatului său.

Cum democrații au mutat discursul lor politic spre stânga, actualul locatar de la Casa Albă va susține agresiv un discurs care îi va pune pe democrați în defensivă. Degeaba se bucură Soros şi activiştii lui de la ambasadele americane din Bucureşti şi de prin Europa, căci în realitatea lui 2020 vom avea un candidat Trump, pentru al doilea mandat prezidențial, extrem de puternic cu o opoziție fragilizată de socialismul pe care îl propune. Totul va fi exact cum şi-a scris Trump. Congresul dominat de democrați va fi demonizat pentru că va propune cele mai năstrușnice aberații, de tipul desființării poliției de frontieră sau reducerea numărului de pușcării, democrații visând efectiv, ca şi birocrația de la Bruxelles, să spună americanilor cu ce mâna să scrie sau cum să fiarbă apa de ceai.

Temele principale ale discursului politic pentru următorii doi ani vor fi despre imigrația ilegală şi construcția celebrului zid de la granița cu Mexicul. Iar democrații vor bloca orice finanțare reală a zidului, ceea ce va fi un favor permanent făcut președintelui Trump.

Practic, prin aceste alegeri, democrații şi-au construit propriul narativ ideologic. Fără nici un fel de libertate a gândirii, fără nici un fel de educație sau capacitate de a lărgi orizontul așteptării americane, câștigând Camera, democrații au pierdut alegerile prezidențiale din 2020. Visul american nu este o poveste de citit copiilor. Din contră, este un contract. Trump a reușit revitalizarea acestui contract social cu națiunea americană, în raport cu Obama care instituise dictatura lingvistică şi monoteismul ideologic aberant, unde sexul era taboo iar femeile erau folosite ca adevarate amazoane care duceau la îndeplinire execuții publice sumare.

Printr-o lovitură reală de politică, Trump şi-a curățat Partidul Republican de baronii care îl subminau şi a obligat partidul să existe doar prin el. Democrații, care astăzi sunt mai diversi şi mai obstructionisti ca niciodată, nu reprezintă un real pericol pentru continuitatea contractului social în format Trump.

Pentru ceilalți, victoria lui Trump şi a Americii sale, devine o problemă de supraviețuire. De la Macron cel tânăr, până la activiștii Soros din ambasadele americane, Trump a devenit şi mai letal. Căci acum totul este pus pe masa. Totul se negociază. Totul se vinde şi se cumpără. Trump nu va ezita să sacrifice pe oricine şi oricând, fie aliat sau angajat al birocrației. Democrații o vor face la fel, caci nu vor sta noii socialiștii nou aleși să lupte pentru Soros. Va exista o fractură naturală între globalsimul capitalist şi marxismul internaționalist. şi primii care vor fi victimile acestei fracturi vor fi tocmai globalistii neomarxisti de tip Macron.

Nici democrații, nici republicanii nu vor avea timp de jalnicii leprosi ai monoteismului politic. Nici Trump şi nici democrații, (observați că aceștia nu au nici măcar un leader) nu vor negocia cu alții. Aviz special pentru activiștii sociali din ambasada americană de la București, care au subminat permanent politicile administrației Trump, promovând, în ultimii doi ani, numai minciuni şi falsuri despre democrație şi drepturile omului. Tipul acesta de diplomat, vândut lui Soros, dar plătit din banii guvernului american, va fi primul sacrificat în mijlocul aceastei lupte acerbe care se va declanșa imediat după instalarea noului Congres american. şi desigur, venirea lui Adrian Zukermann ca ambasador la București, este asigurată, deşi activiștii metoo l-au acuzat, iar presa rezist din România a preluat, ca un papagal, gogomăniile. Un trumpist adevărat va schimba multe din ilegalitățile făcute de către statul paralel sprijinit de minciunile activiștilor lui Soros la București.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL