Amendă pentru cantina Facultăţii de Drept. Ce a descoperit Direcţia pentru Siguranţa Alimentară

Tuesday, 18 December 2018, 17:37 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

“Universitatea din Bucureşti amendată de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor! (Nu ştiu oficial valoarea, dar am înţeles că amenda e de 30.000 lei, cu ablaţiune de plata de 15.000 lei). Foarte multi studenţi de la Facultatea de Drept mi-au trimis în ultimele luni poze cu mâncare stricată de la cantină (carne de pui sau porc care aveau o culoare ciudată) sau îmi spuneau că ciorba acră sau cartofii miros a putregai”, a scris pe Facebook, Andrei Nicolae Popa, studentul care a sesizat ANSVSA despre condiţiile din cămine.

Tânărul susţine că a avertizat de nenumărate ori conducerii Universitatea Bucureşti că încalcă normele de igienă şi sănătate publică.

Totodată, studentul mai spune că aceasta este a patra amendă contravenţională primită de unitatea de învăţământ în mai puţin de trei luni, toate fiind date pentru încălcări grave ale normelor de igienă, sănătate publică şi siguranţa alimentelor.

Tânărul a postat şi răspunsul primit din partea Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în care îl informează că Universitatea din Bucureşti a fost sancţionată contravenţional.

“Urmare deficienţelor privind schimbarea stării termice la o cantitate de 101 kg piept de pui dezosat fără piele refrigerată, societatea a fost sancţionată contravenţional în conformitate cu prevederile HG nr. 984/2005 (...) cantitatea sus menţionată fiind confiscată şi dirijată spre neutralizare”, se arată în răspunsul trimis de ANSVSA studentului.

De asemenea, pentru deficienţele de igienă a spaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru folosite, a fost acordat un termen de remediere de 30 de zile, se mai arată în răspunsul ANSVSA.

De cealaltă parte, Universitatea din Bucureşti a spus, pentru MEDIAFAX, că instituţia de învăţământ nu pune în pericol viaţa studenţilor.

“Cantina Universităţii nu pune în pericol sănătatea celor care mănâncă aici. Dacă ar fi avut cel mai mic dubiu cu privire la acest lucru, inspectorii ar fi avut toate pârghiile pentru a lua măsuri mai drastice, inclusiv închiderea cantinei. Dar nu au făcut-o, au dat acea sancţiune financiară. Noi nu am avut nicio situaţie, nicio reclamaţie din partea celor care mănâncă la cantină legat de vreo problemă medicală”, se arată într-un comunicat trimis de Universitatea din Bucureşti la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, sursa citată mai spune că întreg aparatul administrativ al Universităţii mănâncă zi de zi la cantină, inclusiv rectorul şi prorectorii instituţiei.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL