Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alvin Toffler, scriitor și futurolog faimos în întreaga lume, a încetat din viață

Thursday, 30 June 2016, 10:27 Sursă: REALITATEA.NET

Renumitul scriitor a murit luni, pe 27 iunie, a precizat Toffler Associates într-un comunicat de presă, care nu a dezvăluit cauza decesului.

În cea mai cunoscută dintre cărţile sale, ”Şocul viitorului”, publicată în 1970, Alvin Toffler a analizat schimbările sociale care erau aşteptate în lume.

Pe parcursul carierei sale, Alvin Toffler a prezis corect mai multe evoluţii economice şi tehnologice, precum clonarea, accelerarea transmiterii de informaţii şi legalizarea căsătoriilor gay. De asemenea, el a popularizat expresia ”information overload” (sau ”infobesity” şi ”infoxication”), care poate fi tradusă prin sintagma ”exces de informaţie” şi se referă la dificultatea oamenilor de a putea să înţeleagă o chestiune şi de a lua decizii corecte, din cauza prezenţei unei cantităţi prea mari de informaţii.

”Mai multe dintre predicţiile sale au fost confirmate şi teza centrală a operelor sale, faptul că o economie nouă, bazată pe cunoaştere va înlocui era industrială, s-a dovedit exactă”, afirmă cabinetul Toffler Associates.

Mai mulţi lideri politici ai lumii, printre care fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov şi fostul secretar general al Partidului Comunist Chinez Zhao Ziyang, s-ar fi inspirat din textele sale şi chiar l-ar fi consultat pe Alvin Toffler în anii 1980.

Miliaradul mexican Carlos Slim, care ere un bun prieten al scriitorului, a spus că a putut să anticipeze şi să parieze pe anumite sectoare ce promiteau o creştere economică, graţie teoriilor formulate de Alvin Toffler.

Cea mai cunoscută dintre cărţile sale, ”Şocul viitorului”, a fost publicată în 50 de ţări şi s-a vândut în peste 15 milioane de copii, potrivit site-ului lui Alvin Toffler.

”Este dificil să găseşti un aspect al vieţii moderne pe care operele sale să nu îl fi abordat”, a declarat Deborah Westphal, CEO-ul Toffler Associates. ”Rămânem conştienţi de influenţa sa pe măsură ce avansăm într-o lume marcată de inteligenţă artificială, societăţi interconectate şi o accelerare a ritmului schimbărilor”.

În plus faţă de cărţile sale ”Şocul viitorului” şi ”Al treilea val”, Alvin Toffler şi soţia lui, Heidi, cu care s-a căsătorit pe 29 aprilie 1950, au scris împreună şi alte cărţi importante, precum ”Război şi antirăzboi”, ”Puterea în mişcare” şi, recent, ”Crearea unei noi civilizaţii”.

Alvin Toffler va fi înmormântat în cadrul unei ceremonii private, la Los Angeles, potrivit cabinetului său, care a precizat şi faptul că un omagiu public va fi organizat ulterior în memoria celebrulului scriitor şi futurolog american.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL