Alt candidat retras din cursa pentru alegerile prezidențiale

Monday, 23 September 2019, 01:09 Sursă: REALITATEA.NET

Claudiu Crăciun, candidatul partidului Demos la alegerile prezidenţiale, a afirmat, duminică, la BEC, că nu a reuşit să strângă numărul de semnături necesare validării, însă depune cele 13.000 de semnături adunate în semn de respect pentru efortul acordat de întreaga echipă de campanie.

Claudiu Crăciun, candidatul Demos la prezidențiale: „Nu am atins pragul. Am strâns doar 13.000 de semnături”

Claudiu Crăciun, candidatul partidului Demos la alegerile prezidențiale, a depus la sediul BEC cele 13.000 de semnături adunate, în semn de respect pentru efortul acordat de întreaga echipă de campanie.

„Nu am reușit să le strângem. Sunt 13.000 de semnături strânse în mod onest de prietenii și colegii noștri. A fost un efort extraordinar. Depunem aceste semnături în semn de respect pentru acest efort.

O să fim întrebați de ce nu am strâns 200.000 de semnături. O întrebare mai bună este de ce un partid nou, curat și transparent, care încearcă să facă totul bine și ca la carte, este ținut în afara competiției.

Toate temele pe care noi le avem pe agendă, sănătate, salarizare, condiții de muncă, mediu, toate acestea se vor pierde în acest conflict politic fără idei și fără substanță.

Din păcate, România are cel mai restrictiv sistem electoral din UE. E impsobil în calitate de partid nou și curat să ajungem în cursa electorală și pe buletinele de vot”, a declarat Claudiu Crăciun, duminică seară, la sediul BEC.

Întrebat dacă va contesta legea la CCR, secretarul general al partidului Demos a răspuns: „Noi am mai făcut o contestație la CCR la europarlamentare, pentru că și acolo trebuiau tot 200.000 de semnături. Așteptăm decizia Curții. Credem că și această lege poate fi contestată. De fapt, toate legile care impun aceste praguri aberante. Nouă nu ni se dă dreptul să venim în fața publicului și să prezentăm alternative. Aceste sunt gândite să ne țină în afara sistemului politic”.

Demos și-a lansat candidatul la alegerile prezidențiale pe 16 iulie. Partidul de stânga nu a obținut semnăturile necesare pentru înscrierea la alegerile europarlamentare din mai.

Din cursa pentru Palatul Cotroceni s-au retras patru candidați: Liviu Pleșoianu, Adrian Stoican, Claudiu Crăciun, pentru că nu au reușit să atingă pragul de semnături, și Florentin Pandele, motivul invocat fiind de „a nu-i face rău” soţiei sale, Gabriela Firea, implicată în campania PSD.

Alte două candidaturi au fost respinse de BEC, cea a lui Viorel Cataramă şi a lui Miron Cozma, din cauză că mai multe semnături predate ar fi fost falsificate.

Până acum şi-au depus candidaturile preşedintele Klaus Iohannis, susținut de PNL, Viorica Dăncilă (PSD), Dan Barna (USR-Plus), Theodor Paleologu (PMP), Kelemen Hunor (UDMR), Mircea Diaconu (ALDE-Pro România), acestea fiind şi validate de BEC. În continuare, și-au mai depus candidaturile și Cătălin Ivan, Ramona-Ioana Bruynseels, Bogdan Stanoevici și Alexandru Cumpănașu. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL