Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alina Bica şi Crinuţa Dumitrean rămân în arest preventiv

Wednesday, 28 January 2015, 12:04 Sursă: REALITATEA.NET

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut măsura arestului preventiv pentru Alina Bica, Crinuţa Dumitrean, fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru şi expertul evaluator Emil Nuţiu.

Decizia, luată marţi în cameră de consiliu, nu este definitivă şi poate fi contestată tot la instanţa supremă.

Instanţa a stabilit următorul termen în dosar la 6 februarie, când vor fi discutate toate cererile, excepţiile şi răspunsurile la acestea.

În 15 decembrie 2014, scrie MEDIAFAX, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În acelaşi dosar sunt judecaţi pentru abuz în serviciu Crinuţa Dumitrean, şefa Comisiei Centrale de Despăgubiri, Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL