Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimentul minune care ne apără plămânii dacă îl consumăm în mod regulat

Tuesday, 28 July 2015, 14:20 Sursă: REALITATEA.NET

Medicii atrag încă o dată atenţia asupra faptului că fumatul reprezintă cel mai mare pericol în privinţa sănătăţii plămânilor. Fumul pe care un fumător îl introduce în plămâni conţine foarte multe substanţe toxice care pot provoca cancerul pulmonar.

De asemenea, fumătorul este responsabil şi pentru sănătatea altor persoane care, deşi nu au acest viciu, se pot îmbolnăvi dacă inhalează fumul de ţigară.

Medicii, citaţi de adevarul.ro, susţin că ne putem proteja plămânii printr-o alimentaţie corespunzătoare. Magneziul este principalul element care ajută plămânii să fie sănătoşi. Cele mai bogate alimente în magneziu sunt spanacul, nucile sau cerealele integrale. De asemenea, cafeaua are la rândul său efecte miraculoase supra sănătăţii plămânilor, consumată în cantităţi moderate putând să reducă efectele astmului.

Mai mult, ardeiul iute funcţionează ca un apărător al plămânilor. Alimentele picante determină eliminarea mucusului din plămâni. „Este vorba despre acea senzaţie în care nasul curge în exces. În acel moment, se declanşează eliminarea mucusului”, susţine medicul Anca Telehuz. La fel de benefice sunt şi inhalaţiile cu uleiuri esenţiale din rozmarin sau eucalipt, care ajută la curăţarea de impurităţi a plămânilor.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL