Alimentele care te îngrașă dacă le consumi exagerat în Postul Paștelui

Tuesday, 26 March 2019, 15:19, Sursă: REALITATEA.NET

Cartofii prăjiți și pâinea albă se numără printre favoritele persoanelor care nu vor să mănânce de dulce, însă acestea au foarte multe calorii. Postul Paștelui sau Postul Mare este cel mai lung post din calendarul creștin-ortodox și durează șapte săptămâni, până pe dată de 30 aprilie.

Adaugă părerea ta

Dacă ți-ai propus să țîi acest post este important să-ți contruieşti un meniu alimentar sănătos, încercând să variezi alimentele, pentru a evita luarea în greutate. Unele alimente pe care suntem tentați să le consumăm în zilele de post au un aport caloric foarte ridicat, în special atunci când le consumăm în cantități mult prea mari și zilnic. Acestea sunt câteva alimente de post pe care ar fi indicat să nu le consumi în cantități mari atunci când nu mănânci de dulce, deoarece îți vor pune silueta în pericol:

1. Pâinea albă. Un aliment extrem de sățios care poate fi consumat chiar și în post este pâinea, însă dacă nu suntem atenți ne putem îngrășa destul de mult. Riscul de a consuma cu aproape orice este unul foarte mare, în special dacă te numeri printre persoanele care iubesc pâinea. Dacă vei avea însă o alimentație echilibrată și diversificată nu vei avea tendința de a consuma o cantitate exagerată de pâine pentru a-ți potoli foamea. Limitează-te la 2-3 felii de pâine pe zi, de preferat făcută din făină integrală.

2. Cartofi prăjiți. Un alt aliment preferat de oamenii care țin post sunt cartofii, mai ales cei prăjiți. Ei sunt de post dacă îi prăjeşti în ulei simplu și sunt săţioşi, însă nu este recomandat să-i consumi zilnic, deoarece au un aport caloric foarte ridicat. În schimb, poți să-i prepari și la cuptor pentru a evita prăjelile sau să-i consumi natur, în cantități mici, cu multe verdețuri și salate de crudități.

3. Pastele din făină albă. Nici pastele din făină albă nu sunt recomandate consumului zilnic deoarece sunt foarte bogate în calorii și generează fluctuații ale glicemiei, stimulează poftă de dulciuri și îngreunează digestia.

Sursa: bzi.ro