Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimente bune pentru creier. Ce să mănânci ca să creşti inteligenţa

Monday, 03 August 2015, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

Aşadar, există o serie de alimente care încetinesc pe deoparte declinul cognitiv şi care sunt bogate în nutrienţi atât de necesari unei funcţionari bune a creierului.

Aşadar, iată care sunt acele alimente bune pentru creier:

1. Legumele verzi sunt foarte bogate în antioxidanţi şi astfel sunt benefice pentru creier. Este indicat ca zilnic să mănânci câte două porţii de legume verzi, precum broccoli, spanac sau castraveţi, pentru o funcţionare optimă a creierului.

2. Ceaiul verde şi cafeaua previn, susţin medicii, dezvoltarea maladiei Alzheimer. Se pare că totodată cafeină încetineşte şi procesul de îmbătrânire al creierului şi decesul neuronilor.

3. Ouăle, foarte bogate în proteine şi sărace în calorii, au totodată o concentraţie mare de Vitamina E şi de Omega-3. Acestea contribuie la dezvoltarea de noi celule la nivelul creierului. Consumul optim pentru o minte sănătoasă este de 4 ouă pe săptămâna, susţin medicii.

5. Migdalele previn iarăşi o serie de boli mentale, datorită faptului că sunt foarte bogate în antioxidanţi. Medicii susţin că migdalele sunt în topul alimentelor care susţin pe termen lung sănăntatea creierului. Este indicat să consumi zilnic 30 de grame de migdale pentru o bună funcţionare a creierului.

Sursa: lyla.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL