Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimentaţie sănătoasă. Care sunt fructele care îngraşă şi îţi pot îmbolnăvi ficatul

Tuesday, 16 August 2016, 10:24 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă mănânci prea multă fructoză, există riscul ca grăsimea rezultată să se acumuleze în celulele ficatului, ducând astfel la apariția steatozei hepatice non-alcoolice, problemă cunoscută în termeni populari de boala ficatului gras.

În plus, excesul de fructoză din corp duce și la creșterea în greutate, prin acumularea depozitelor de grăsimi în jurul abdomenului. Când ficatul detectează o cantitate mare de fructoză în corp, acest organ vital nu mai are puterea să o transforme în energie, motiv pentru care o depozitează sub formă de grăsimi.

Specialiștii atrag atenția că persoanele care au circumferința taliei mare au un risc mai mare de a suferi de infarct sau accident vascular cerebral, din cauză că grăsimea abdominală se absoarbe mai ușor în sânge, ceea ce înseamnă că arterele și venele se pot înfunda mai ușor, îngreunând astfel circulația sângelui către inimă și creier.

Când vine vorba de consumul de fructe, merele, portocalele, mango, kiwi, grepfrutul, perele conțin cantități mici de fructoză.

Citeşte continuarea pe unica.md.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL