Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila, la Realitatea PLUS: „Măsurile de relaxare vor fi implementate progresiv”

Saturday, 02 May 2020, 11:44 Sursă: Realitatea PLUS

Alexandra Rafila: „E mai bună livrarea de mâncare la domiciliu decât statul la coadă și mersul cu mijloacele de transport. Rămâne să vedem dacă am atins sau nu punctul de maxim al epidemiei. Noi suntem în zona unui platou, cu 300-350 cazuri de zi. Apoi ar trebui să scădem. Oamenii trebuie să țină cont că măsurile de relaxare vor fi implementate progresiv. Situația epidemiologică de la nivel local e foarte importantă. Pot apărea diferențe între regiuni, ele trebuie individualizate. Se pot lua măsuri la nivel local. Trebuie crescute și efectivele de mijloace de trasnsport în comun.”

Modelul suedez

Alexandra Rafila: „Modelul suedez demonstrează un parteneriat între populație și autorități. Cetățenii sunt parteneri ai statului. Suedezii știu că măsurile sunt pentru a sprijini populația.  Criteriile de testare COVID-19 sut foarte clare.

Personalul medical este testat o dată la două săptămâni. Eu militez pentru spălatul pe mâini, caere e mult mai eficient decât purtatul mănușilor. Nu avem nicio dovadă științifică care să ne spună că în vară nu vom mai avea cazuri de COVID-19.”

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL