Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila, avertisment sumbru - În decembrie vom avea foarte multe decese

Friday, 04 December 2020, 07:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Alexandru Rafila a comentat situația epidemică din țara noastră. El susține că în luna decembrie riscăm să avem un număr foarte mare de decese dar și de noi infectări:

„Dar având în vedere ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, eu mă aştept – şi să dea Dumnezeu să greşesc eu – ca la jumătatea lunii decembrie să avem foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, iar lucrul acesta, pentru orice guvern va fi după data de 15 decembrie, o să fie nevoie de anumite măsuri, care ar trebui în mod clar să fie în responsabilitatea celor care au hotărât această inacţiune”, a adăugat Rafila.

„Eu observ că, de o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%, am avut patru zile cu reducere de 60% a numărului de teste, implicit s-a redus şi numărul de cazuri, că sigur că dacă testezi mult mai puţin, ai şi mult mai puţine cazuri şi asistăm, pe de altă parte, la o blocare a activităţii în secţiile de terapie intensivă şi la un număr foarte mare de decese.

Or, lucrurile astea se vor răzbuna, începând de săptămâna viitoare”, a declarat, joi seară, Alexandru Rafila, într-o emisiune televizată.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL