Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila anunță 20.000 de cazuri/zi și cere carantină pentru două săptămâni: "Creșterea va mai continua indiferent de măsuri"

Friday, 06 November 2020, 07:38 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Alexandru Rafila crede că în maximum 4 săptămâni vom avea 20.000 de cazuri pe zi. Specialistul e de părere că doar carantinarea timp de 2 săptămâni ar putea să mai oprească din această creștere, însă efectele măsurilor nu se vor vedea imediat:

''Cred că această creştere va mai continua, indiferent de ce măsuri se vor lua zilele următoare. Cred că două săptămâni de carantină nu este cel mai bun model, adică, trebuie să ne uităm să vedem ce se întâmplă, cum au făcut alte ţări.

Şi carantina asta, vedeţi dumneavoastră că are diverse variante. Noi îi spunem carantină în general. Închiderea circulaţiei noaptea care se propune şi în România şi în alte ţări, are o altă intenţie. Este legată de excluderea posibilităţii de a participa la diverse evenimente, petreceri, lucruri de genul acesta, care de obicei se produc după ora 22 şi lucrul acesta duce implicit la reduerea contactelor care fac posibilă transmiterea. Ăsta este de fapt substratul acestei decizii.

Eu cred că actuala valoare pe care am înregistrat-o azi, 5 noiembrie, cel puţin se va dubla până în următoarele patru săptămâni", a declarat Rafila la o televiziune de știri.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL