Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aleşii locali ai ACL, BLOCADĂ împotriva traseismului. "Se vrea fraudarea alegerilor"

Saturday, 06 September 2014, 14:52 Sursă: REALITATEA.NET

Rezoluţia a fost adoptată în unanimitate de primarii, şefii consiliilor judeţene şi consilierii PNL şi PDL reuniţi la Braşov.

Potrivit documentului, prezentat de Mediafax, aleşii locali ai PNL şi PDL îşi declară "sprijinul hotărât şi necondiţionat faţă de candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din 2014 – Klaus Iohannis".

"Vom face tot ce ne stă în putinţă, în limitele unei competiţii democratice, pentru a îl sprijini în campania electorală viitoare, iar Klaus Iohannis va fi viitorul Preşedinte al României. Credem cu tărie în proiectele şi viziunea lui Klaus Iohannis pentru România şi vom contribui în mod activ la implementarea măsurilor propuse de acesta şi în final, la schimbarea României în bine", menţionează rezoluţia.

Liga Aleşilor Locali menţionează că reprezentanţii PNL şi PDL nu au candidat în alegeri "pentru a face jocurile politice ale Guvernului şi ale PSD". "Din acest motiv dezavuăm încercarea acestora de a desconsidera voturile românilor şi de a racola, prin orice mijloace, aleşi locali de la toate forţele politice adversare", se mai arată în document.

Cine este primul primar ACL din Iaşi care trece la PSD

TEXTUL INTEGRAL AL REZOLUŢIEI, mai jos

Liga Aleșilor Locali

Alianța Creștin-Liberală

Septembrie 2014

Având în vedere

importanța campaniei electorale și a alegerilor Prezidențiale din 2014 pentru viitorul României, pentru parcursul său european și consolidarea valorilor democratice,

unificarea forțelor de dreapta din România și susținerea unui candidat unic, în persoana domnului Klaus Iohannis,

profilul și realizările lui Klaus Iohannis, un primar care a făcut din Sibiu un oraș cu adevărat european și un candidat care poate duce România pe drumul cel bun, un drum al valențelor occidentale și al statului de drept,

Precum și

promovarea de către Guvernul Ponta, printr-o procedură profund nedemocratică, a unei ordonanțe de urgență care încurajează traseismul aleșilor locali,

încercarea lui Victor Ponta și a PSD de a pregăti un amplu mecanism de fraudare a alegerilor din noiembrie 2014,

derapajele democratice, îndepărtarea de la statul de drept și desconsiderarea votului românilor de care dau dovadă Victor Ponta și acoliții săi,

riscul ca România să se întoarcă cu 10 ani în urmă, la practicile guvernării Năstase și a PSD de a controla întreaga scenă politică și fiecare aspect al vieții românilor,

Liga Aleșilor Locali ACL adoptă prezenta

Rezoluție:

 1.         Ne declarăm sprijinul hotărât și necondiționat față de candidatul ACL la alegerile prezidențiale din 2014 – Klaus Iohannis. Vom face tot ce ne stă în putință, în limitele unei competiții democratice, pentru a îl sprijini în campania electorală viitoare, iar Klaus Iohannis va fi viitorul Președinte al României.

2.         Credem cu tărie în proiectele și viziunea lui Klaus Iohannis pentru România și vom contribui în mod activ la implementarea măsurilor propuse de acesta și în final, la schimbarea României în bine.

3.         Ne respectăm alegătorii, ne respectăm angajamentele şi nu ne plac târguielile politice. La fel ca și Klaus Iohannis în Sibiu, am venit în fața alegătorilor cu mesaje şi proiecte concrete, iar acestea şi-au dovedit succesul. Toți am candidat și am câştigat cu un obiectiv clar: să facem lucruri bune pentru comunitățile noastre şi să schimbăm în bine viața românilor. Nu am candidat pentru a face jocurile politice ale Guvernului și ale PSD, motiv pentru care dezavuăm încercarea acestora de a desconsidera voturile românilor și de a racola, prin orice mijloace, aleși locali de la toate forțele politice adversare.

4.         Ne vom lupta ca aceste alegeri să fie corecte. Ne vom lupta ca alegerile să fie câștigate de Klaus Iohannis, candidatul care are cele mai bune proiecte pentru România și nu de către candidatul care are cele mai multe pârghii în a controla alegerile. Observăm, foarte clar, motivele din spatele ordonanței  traseiștilor promovată de Guvernul Ponta. Vedem că, în spatele unor argumente perfide și demagogice, în realitate stă un singur motiv ascuns – fraudarea alegerilor. Victor Ponta și baronii PSD încearcă, prin controlul a cât mai mulți primari și consilieri locali, să își pună la punct mecanismul de fraudare. 

5.         Indiferent de șantajele și constrângerile la care va apela Guvernul, vom rămâne loiali electoratului care ne-a ales, proiectelor pe care le-am susținut și candidatului nostru, Klaus Iohannis. Victor Ponta și PSD trebuie să înțeleagă că atunci când suntem amenințați cu lipsa de fonduri, atunci când suntem amenințați cu faptul că nu ne vom putea duce la bun sfârșit proiectele de investiții,  în realitate cei amenințați cu adevărat sunt românii. Victor Ponta și baronii PSD trebuie să înțeleagă că nu pe noi ne șantajează, ci își șantajează propriul popor.

6.         Avem încredere în electoratul român, avem încredere în Alianța Creștin-Liberală și în candidatul nostru, Klaus Iohannis.  Victor Ponta trebuie să știe că, în această toamnă, indiferent ce va face, tentaculele caracatiței PSD se vor opri la intrarea în localitățile noastre. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL