Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă privind brânza din România. Irimescu: Sper ca Europa să înțeleagă că a fost un accident

Friday, 18 March 2016, 15:24 Sursă: REALITATEA.NET

"Sper din tot sufletul ca Europa să înțeleagă faptul că acesta a fost un accident. Dacă a fost rămâne de confirmat, să vedem sigur ce s-a întâmplat acolo, dar foarte important este să avem încredere în produsele românești. Știm cu toții că avem produse de o calitate extraordinară. Sunt și situații când nerespectând standardele până la capăt în anumite zone s-au întâmplat mici accidente, dar sperăm să nu se repete și ca autoritățile să reușească să își facă datoria corespunzător și am toată încrederea în acest sens, astfel ca asemenea situații să nu mai apară", a afirmat Achim Irimescu.

Acesta a mai explicat că, în caz de contaminare, pentru a evita îmbolnăvirea consumatorilor, trebuie chemate la fabrică toate produsele și distruse.

Ministrul a amintit de scandalul apărut în urmă cu câțiva ani, când a fost găsită Escherichia coli în sectorul fructelor și legumelor, iar actualul premier era comisar european. Potrivit acestuia, consumatorii au înțeles atunci iar vânzările au fost afectate numai pe termen scurt.

În Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a fost înregistrată o notificare transmisă de autoritățile italiene în data de 16 martie 2016 cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) producătoare de toxina Shiga a brânzei de oaie din România, relatează AGERPRES.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL