Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă în spitalele din București! DSP cere tuturor unităților sanitare să se pregătească pentru a primi bolnavi Covid-19 - DOCUMENT

Wednesday, 14 October 2020, 23:27 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Urmare a situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se arată în nota datată mercuri, 14 octombrie, adresată tuturor spitalelor din municipiul București și semnată de conducerea DSP, informează hotnews.

Imagine

Instituția subliniază că solicitarea are la bază ”necesitatea stringentă a măririi capacității de tratament Covid-19 în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile.”

Reamintim că Bucureștiul se apropie de pragul de trei cazuri de Covid-19 la 1.000 de locuitori. Miercuri au fost raportate 669 de noi îmbolnăviri, astfel că indicele de infectare a ajuns la 2,82.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL