Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALERTĂ de coronavirus în județul Prahova! Peste 70 de persoane infectate la căminul de bătrâni din Izvoarele

Thursday, 25 June 2020, 21:59 Sursă: realitatea.net

 

Este vorba de 50 de bătrâni internați în cămin și 21 de angajați confirmați ca fiind infectați cu coronavirus.  Persoanele infectate vor fi internate la Spitalul Municipal Câmpina și la Spitalul CFR din Ploiești, potrivit realitateadeprahova.net.

Centrul de îngrijire a persoanelor vârstinice de la Izvoarele este privat și are o capacitate de 68 de locuri.

Purtătorul de cuvânt al centrului, dr. Gabriel Surdu, a declarat, pentru Agerpres, că celor 19 persoane din rândul personalului confirmate anterior li se adaugă încă două, numărul ajungând la 21.

De asemenea, 50 dintre cei 68 de beneficiari ai unităţii au fost testaţi pozitiv, niciunul neavând simptome, a precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, deocamdată se aşteaptă o decizie cu privire la cele 52 de persoane confirmate joi seară, ele fiind în acest moment în centru.

„De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 277 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. 19 dintre acestea au fost confirmate, pe data de 24 iunie, la un centru de îngrijire a persoanelor adulte de pe raza județului. Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unităţii respective a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajaţi), cât şi persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost pozitive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt şi cele 68 de probe prelevate de la beneficiari", a informat, joi, Prefectura Prahova, într-un comunicat de presă.

Cadrele depistate pozitiv au fost internate, iar DSP a dispus ca personalul care a fost testat şi are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă şi să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecţie, preciza sursa citată.

„Facem precizarea că, la sfârşitul lunii aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaţilor din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din judeţ. Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie şi au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situaţii", se mai arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL