ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. PRESA INTERNAŢIONALĂ despre Iohannis: VICTORIA, o SURPRIZĂ

Monday, 17 November 2014, 08:55 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victorie. Ponta a pierdut preşedinţia României, deşi în primul tur de scrutin obţinuse un avantaj comfortabil iar sondajele de opinie îl dădeau ca favorit. Jurnaliştii de la Reuters notează şi declaraţia lui Ponta care a dat asigurări că nu va demisiona din fruntea Guvernului.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Jurnaliştii de la Deutsche Welle au scris pe larg despre protestele organizate în Bucureşti, în semn de solidaritate cu românii din diaspora, nevoiţi să stea la cozi interminabile pentru a vota. Germanii amintesc şi de faptul că marele câştigător al scrutinului, Klaus Iohannis, a promis independenţa justiţiei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Se repetă scenariul din 2004 şi 2009, scriu şi jurnaliştii de la RFI. Exit-pollurile îl dădeau pe premierul Victor Ponta umăr la umăr cu Iohannis, contracandidatul său. Votul din diaspora a avut o mare influenţă asupra rezultatului alegerilor, mai notează RFI. Deşi Victor Ponta era considerat favorit în primul tur, dinamica s-a schimbat în zilele premergătoare alegerilor. Cu stilul său simplu, Iohannis a reuşit să mobilizeze electoratul, în special tinerii din marile oraşe.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Alegerile din România au fost reflectate şi de presa din Belgia.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Strada Gabrielle din Bruxelles a fost plină ochi de lume şi a fost închisă de poliţie, notează presa belgiană. Primarul din Uccle s-a declarat surprins să vadă atât de multă lume.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Postul britanic BBC dar şi publicaţii locale au scris pe larg despre votul românilor din Marea Britanie.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BBC aminteşte şi că România este cea mai coruptă ţară din UE. Un ziar din Portsmouth a preluat declaraţia unui localnic, uimit că atât de mulţi români au ieşit la vot. ,,Cu siguranţă iau politica ţării lor foarte în serios, chiar dacă locuiesc la 2000 de mile depărtare, a spus britanicul.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Larga prezenţă la vot a comunităţii de români a atras şi atenţia jurnaliştilor de la The Daily Mail.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Jurnaliştii de la Bloomberg scriu că liderul PNL Klaus Johannis a reuşit să recupereze un dezavantaj de zece procente şi să-l învingă, în mod neaşteptat, pe premierul Victor Ponta, îm cea de-a doua rundă a alegerilor prezindenţiale.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Mobilizarea a fost deosebit de puternică în străinătate, unde s-au format cozi în faţa ambasadelor şi a consulatelor, în special la Paris, Londra şi Torino, scrie L' Express.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Despre cozile la vot relatează şi Metronews: Cozi în marile oraşe ale Europei. Rămâne să aflăm dacă îşi vor putea face auzită vocea. Puterea este criticată pentru că nu a făcut suficiente birouri în străinătate, în condiţiile în care trei milioane de români trăiesc în afara graniţelor, în special în Europa.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un articol extrem de dur la adresa lui Ponta a fost publicat pe site-ul publicaţiei Al Jazeera.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Este de notorietate faptul că Ponta nu este de încredere: în timp ce se afla în opoziţie, a criticat măsurile de austeritate doar ca să pună în aplicare măsurile dictate de FMI odată ajuns la putere; înainte de a ajunge la putere, s-a opus proiectului Roşia Montană care a scos zeci de mii de oameni în stradă, doar ca să-l susţină de îndată ce a ajuns premier".

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cea mai importantă ştire pentru presa germană este cea despre victoria lui Klaus Iohannis în Romania, ştire amplu prezentată în mediul online şi nu numai.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ