Coronavirus - România: 1760 de cazuri confirmate

Lovitură după lovitură pentru Tăriceanu! ALDE, la un pas de dispariția din Parlament

Monday, 16 September 2019, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

Cei cinci deputaţi demisionari sunt nominalizații pentru Guvern: Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă, alături de Mihai Niţă, care este și președinte ALDE Olt, şi Marian Cucşa.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, grupurile parlamentare ale partidelor politice trebuie să numere cel puțin 10 membri aleși pe listele aceluiași partid.

Condiția este prevăzută la art. 12 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel că grupurile parlamentare se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale.

În acest moment, după demisia celor cinci, dintre cei 14 membri rămaşi în grupul ALDE, doar nouă au fost aleşi pe listele ALDE, la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

O altă lovitură a venit luni pentru șeful ALDE.

Tăriceanu continuă să fie atacat din toate părțile de colegii din partid. Un atac dur la adresa acestuia a fost lansat luni de ALDE Dolj, organizația condusă de Ion Cupă, cel care a fost propus de premierul social-democrat Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Energiei.

Într-o scrisoare deschisă, Tăriceanu este comparat atât cu Nicolae Ceaușescu, cât și cu un tată care-și ucide copiii. Principala solicitare ALDE Dolj este debarcarea de urgență a lui Daniel Chițoiu.

ALDE Dolj, scrisoare pentru Tăriceanu: Ce părinte este acela care îşi omoară propriul copil?!

,,Vă scriem aceste rânduri dezamăgiți și revoltați. Dezamăgiți de modul în care ne-ați înșelat așteptările și în care lăsați să fie călcate în picioare toate eforturile și resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament și încredere, în toti acești ani", se spune în scrisoarea semnată de toate structurile de conducere, dar și reprezentanții în administrație ai ALDE Dolj. "Suntem în 2019, dle Tăriceanu, nu în 1989! (...) "Nu distrugeti ALDE cu bună știință, dle Tăriceanu! Ce părinte e acela care își omoară propriul copil?!" se încheiea apelulul organizației doljene a ALDE.

Preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, a declarat luni că va părăsi grupul partidului din Camera Deputaţilor şi, alături de alţi colegi, să înfiinţeze un nou grup. El a reclamat excluderile celor trei parlamentari, decise vineri.

Şeful ALDE Olt şi alţi nouă deputaţi, grup separat în Camera Deputaţilor

Săptămâna trecută, ALDE a rămas fără grup parlamentar la Senat după „bătălia” dintre Teodor Meleșcanu și șeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Prin excluderea lui Meleșcanu, ALDE nu mai îndeplinește condiția minimă de a avea 7 senatori aleși pe aceeași listă.

Cererea de săptămâna trecută a lui Călin Popescu-Tăriceanu de a înființa un grup mixt la Senat a fost blocată luni de Meleșcanu, proaspăt președinte al Senatului, ales cu ajutorul social-democraților.

De asemenea, Teodor Meleșcanu a anunțat luni că va depune acțiunea în justiție privind excluderea sa din ALDE. Meleșcanu își dă în judecată fostul partid pentru că măsura de excludere a sa luată de conducerea ALDE săptămâna trecută este „ilegală”.

Meleșcanu dă în judecată ALDE pentru excluderea sa din partid

 

 

 

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL